Pretraga

Direktor građevinske firme (25) varao građane: Uzimao avanse, a nikad nije počinjao s radovima

A- A+

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje da je kao osnivač i direktor građevinskog poduzeća počinio kazneno djelo Prijevare u gospodarskom poslovanju.

Mladić je, kako se sumnja, tijekom svibnja 2020. godine, s 46-godišnjakom dogovorio radove zamjene i sanacije krova na obiteljskoj kući za iznos od oko 50.000 kuna.

Prema sklopljenom dogovoru, 46-godišnjak je na njegov tekući račun uplatio avans u iznosu od 20.000 kuna. Nakon uplate 29. svibnja 2020. godine do dana prijave, 25-godišnjak nije obavio dogovorene radove te se prestao javljati oštećenom na telefon, a uplaćeni novac nije vratio.

Izdvojeni članak

Zbog građevinskih radova u Šibeniku se potukli susjedi: Intervenirala policija

S radovima do dana prijave nije započeo

Također se sumnja da je tijekom listopada 2020. godine s direktorom jednog poduzeća iz Varaždina, potpisao ugovor o izvođenju radova za izradu krovne konstrukcije i nadstrešnice za parking u Rijeci, u vrijednosti od 70.000 kuna.

S radovima je trebao započeti početkom mjeseca studenog 2020. godine u trajanju od maksimalno 10 dana. Navedeno mu je poduzeće također uplatilo avans u iznosu od 20.000 kuna. S radovima do dana prijave nije započeo, niti je oštećenom poduzeću vratio uplaćeni novac. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 25-godišnjak će se predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Copy link
Powered by Social Snap