Pretraga

Dovršena prva dionica ceste Pučišća – Povlja na Braču: Radovi vrijedni više od 60 milijuna kuna

A- A+

Dovršen je projekt izgradnje ceste Pučišća – Povlja, dionica Pučišća – Uvala Luke, vrijedan više od 60 milijuna kuna, a koji je sufinancira sredstvima iz fondova EU. U pitanju je projekt Županijske uprave za ceste Splitsko–dalmatinske županije.

Na završnoj konferenciji projekta je bio i potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković, koji je rekao kako je ovo prvi takav projekt koji je provela Županijska uprava za ceste, kojoj je i čestitao. Čestitao je i županu Splitsko–dalmatinske županije s obzirom na to da je projekt realiziran u vrlo kratkom roku. Rekao je kako je nakon prvih pet kilometara ceste preostalo još njih 10, a za koje bi negdje početkom iduće godine trebala biti izdana građevinska dozvola.

– Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je i u sljedećoj financijskoj perspektivi predvidjelo financiranje ovakvih i sličnih projekata, budući da se 85 posto financiranja osigurava iz europskih fondova, dok 15 posto osigurava Vlada Republike Hrvatske, odnosno resorno Ministarstvo, izjavio je ministar mora Butković i dodao kako ga posebno veseli suglasje koje vlada između bračkih općina, a odnosi se na realizaciju infrastrukturnih projekata, poput projekta luke u Bolu ili ranije završene obilaznice Ložišća.

Potpredsjednik Vlade i ministar Butković posebno se osvrnuo na projekt luke u Omišu čijim završetkom će se omogućiti uspostava redovne trajektne linije između Omiša i Postire na Braču, a što će izravno doprinijeti kvalitetnijoj prometnoj povezanosti otoka Brača s kopnom.

Izdvojeni članak

[FOTO] Znate li kada je sagrađen Leroj na Braču?

Dovršena dionica ceste Pučišća – Uvala Luke uvelike će doprinijeti gospodarskom razvoju istočnog dijela otoka Brača, na dijelu između Pučišća i mjesta Povlja. Završetkom projekta cesta će dodatno rasteretiti područje Grada Supetra i značajno skratiti vrijeme putovanja između trajektnih luka u Supetru i Sumartinu, dok će se udaljenost između Pučišća i Povlja smanjiti za najmanje 12,5 kilometara.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap