Pretraga

Drugo izdanje radionice Autonomnog kulturnog centra donosi sve o urbanoj hortikulturi: Evo kako sudjelovati

A- A+

Autonomni kulturni centar Medika za nekoliko će dana ponovno održati svoju radionicu urbane hortikulture. Sudionici četverodnevne radionice ovog će puta oblikovati i uređivati vanjski prostor Attack-a, upoznavajući se pritom sa živim materijalima i njihovom implementacijom u urbane prostore.

urbana hortikultura

Urbana hortikultura, ilustracija | foto: Unsplash

Radionica urbane hortikulture dio je programa Autonomnog kulturnog centra, a financijski je podržana od Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Nakon što je početkom jeseni 2020. godine održana početna radionica Autonomni kulturni centar nastavlja s edukacijom o uređenju urbanih prostora drugim izdanjem ‘Radionice urbane hortikulture‘.

Besplatna četverodnevna radionica će se održavati od 10. do 13. lipnja u dvorištu Medike, a svi zainteresirani mogu se do 07. lipnja prijaviti popunjavanjem upitnika na poveznici.

Izdvojeni članak

Ipak će se održati: Objavljeni datumi ovogodišnjeg izdanja Floraarta

Urbana hortikultura

Nastavak radionica urbane hortikulture Autonomnog centra kulture obuhvatit će oblikovanje i uređenje vanjskog prostora Attack-a. Cilj je radionice, navode organizatori, upoznavanje sa živim materijalima i njihovom implementacijom u dvorište čime će se ono ozeleniti i postati ugodnije za boravak.

– Koristit ćemo biljne vrste koje inače vole rasti u urbanim prostorima i biljke koje ne traže puno održavanja, navode iz Centra te dodaju da će se na radionici osim upoznavanja biljnih vrsta, njihovih navika rasta i održavanja, raditi i na idejnim rješenjima gdje ih u prostoru postaviti kako bi se kreirale zelene oaze.

Izdvojeni članak

Predatorica u interijeru: Sve što morate znati ako u dom planirate donijeti biljku mesožderku

Osim odabira prikladnog bilja radionicom će se obuhvatiti i osnove oblikovanja i dizajna s mogućnostima prostora i njihove funkcionalnosti. Urbana hortikultura mora voditi računa o mikroklimatskim uvjetima poput sjene, vode i supstrata koji će omogućiti rast odabranog bilja.

– Radionica se razvija u dvije etape, u prvoj se upoznajemo s vanjskim prostorom gdje bilježimo najpogodnija mjesta i ideje za postavljanje i sadnju te koje ćemo biljne vrste zasaditi na tim prostorima. Zadnja faza je nabava materijala, potražnja biljnih vrsta i sadnica te finalno postavljanje i sadnja odnosno presađivanje odabranog materijala, dodaju iz AKC-a.

Voditeljica radionice je Barda Vitja, a sve dodatne informacije mogu se pronaći na Facebook stranici Autonomnog centra kulture.

urbana hortikultura

Radionica urbane hortikulture | foto: AKC Medika

Copy link
Powered by Social Snap