Pretraga

Ipak će se održati: Objavljeni datumi ovogodišnjeg izdanja Floraarta

A- A+

Međunarodni festival cvijeća na otvorenom Floraart ipak će se održati. Velika cvjetna priredba na Bundeku počinje idućeg utorka, 01. lipnja, a posjetiteljima će na više od 300 tisuća četvornih metara prikazati novitete svijeta hortikulture.

floraart

Floraart na Bundeku | foto: Floraart Facebook

Međunarodna vrtna izložba Floraart trebala se održavati od 10. do 16. svibnja na zagrebačkom Bundeku, ali ju zbog epidemiološke situacije organizatori odgađaju do lipnja.

Velika cvjetna priredba Floraart na Bundek dolazi 01. lipnja, a u novostima svijeta hortikulture posjetitelji će moći uživati sve do nedjelje, 06. lipnja. Ovogodišnje 55. izdanje međunarodne izložbe cvijeća na otvorenom održavat će se na više od 300.000 četvornih metara otvorenog prostora uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Natjecanja ‘Hrvatski KUP florista’ i ‘Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća’ ove se godine neće održati.

floraart

Floraart na Bundeku | foto: Ivan Marinković, Floraart

Što donosi ovogodišnji Floraart?

Na vanjskom dijelu izložbe predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina, dok će se na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća.

O Floraartu:

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače. Prvo izdanje održano je na Gornjem Gradu 1966. godine u organizaciji Večernjeg lista. Skoro trideset godina kasnije organizaciju sajma preuzima Zrinjevac. Sajam se potom redefinira i postaje međunarodna vrtna izložba koja potom iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica seli na Prisavlje uz Boćarski dom. Prvo izdanje izložbe na Bundeku se organizira 2006. godine. Od tada do danas Floraart na Bundeku okuplja više od 200 izlagača iz Hrvatske te 10-ak inozemnih.

Izložbu svake godine posjeti više stotina tisuća ljubitelja hortikulture, uređenja interijera i okućnice cvijećem, ali i svi oni zainteresirani za cvjetne instalacije koje se svake godine kreiraju na Bundeku.

floraart

Floraart na Bundeku | foto: Floraart

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganizatori su Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba. Ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani svoja vozila parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma.

Ipak će se održati: Objavljeni datumi ovogodišnjeg izdanja Floraarta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap