Pretraga

Na Građevinskom fakultetu održan drugi sajam poslova: Cilj projekta je omogućavanje lakšeg ulaska studenata na tržište rada

A- A+

U subotu, 7. svibnja održan je drugi sajam poslova GRADify u auli Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Ovaj sajam zapravo predstavlja stručnu praksu dotičnog fakulteta, a na njemu je sudjelovalo 25 poslodavaca koji su studentima predstavili svoju djelatnost i  dostignuća.

Drugi sajam poslova Gradify na Građevinskom fakultetu u Zaagrebu | foto: Koordinacija

Sajam poslova GRADify održava se u sklopu projekta GRASP – Stručna praksa na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Ciljevi projekta su unaprjeđenje studijskoga programa razvojem modela stručne prakse i jačanjem kompetencija osoblja Građevinskoga fakulteta, omogućavanje stjecanja radnih vještina studenata kroz provedbu stručne prakse te omogućavanje lakšeg ulaska studenata na tržište rada.

Na sajmu je sudjelovalo 25 poslodavaca koji su studentima predstavili svoju djelatnost i svoja dostignuća u struci te prikazali mogućnosti zaposlenja, stručne prakse, stipendiranja i započinjanja karijere.

Drugi sajam poslova Gradify na Građevinskom fakultetu u Zagrebu | foto: Koordinacija

Tijekom sajma, poslodavci su se predstavili putem Panel diskusije, a zainteresirani studenti su mogli postavljati pitanja i istražiti svoje mogućnosti. Inače ovakva vrsta suradnje Fakulteta i poslodavaca otvara vrata brojnim zajedničkim inovativnim aktivnostima te će poslodavcima omogućiti revidiranje vlastitih znanja kroz sustav mentorstva. Tvrtke zainteresirane za sudjelovanje na projektu više informacija mogu dobiti u Centru karijera Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

45. obljetnica Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek

Na samom kraju programa, održana je i tombola za studente. Troje studenata nagrađeno je odlaskom na 16. dane Hrvatske komore inženjere građevinarstva koji će se održati od 9. do 11. lipnja u Opatiji.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap