Pretraga

Kao na filmu: Zatvorenici u Rijeci pokušali pobjeći kopajući zahtjevan tunel

A- A+

U Zatvoru u Rijeci zabilježena je incidentna situacija kopanja vanjske strane zida zatvoreničke sobe s ciljem pokušaja bijega. Dvojica zatvorenik pokušali su pobjeći iz zatvora, ni manje ni više nego kopajući tunel poput Escobara. No, za razliku od njega nisu imali sreće, te su uhvaćeni, a njihov prokop bit će zatrpan.

podzemni tunel

podzemni tunel | foto: Freepik

Scena poput one iz filmova odigrala se prije nekoliko dana u Rijeci gdje je, kako izvještava Ministarstvo pravosuđa i uprave – Uprava za zatvorski sustav i probaciju, dvoje zatvorenika pokušalo pobjeći kroz tunel koji su sami kopali. Iako se na prvu spekuliralo kako je riječ o organiziranom bijegu desetak zatvorenika, to je opovrgnuto.

– U navedenom događaju sudjelovala su dvije osobe lišene slobode, stoga su netočne informacije o skupini od osam do deset zatvorenika, kažu iz Ministarstva.

Izdvojeni članak

10 najdužih tunela u Hrvatskoj

U priopćenju navode i kako je potencijalni bijeg u Zatvoru u Rijeci spriječen pravovremenom reakcijom službenika osiguranja.

– Osim materijalne štete nastale na zidu, nije zabilježena druga šteta. Sve okolnosti ovog događaja se utvrđuju, a nadležne službe zatvorskog sustava poduzet će mjere u okviru svojeg djelokruga s ciljem minimiziranja nastale štete, sankcioniranja uključenih osoba lišenih slobode i podizanja razine sigurnosti u navedenom kaznenom tijelu, kažu iz Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Iako službenih detalja nema, nagađa se kako su zatvorenici bijeg planirali za vrijeme riječkog karnevala da bi se stopli u masi maškara. Kao i da iskopani tunel nije baš bio smiješan koliko trenutno ovo priča, moramo priznati, jest.

Doznajte ovdje planove za novi zatvor u Osijeku.

Copy link
Powered by Social Snap