Pretraga

Melodije betoniranog Jadrana: Severina i Edo Maajka headlineri Festivala bespravne gradnje u Vruji

A- A+

Ove godine će se održati drugo izdanje Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode. Ovaj put, središnje događanje bit će Melodije betoniranog Jadrana, u sklopu kojeg će nastupiti i Severina, Amira Medunjanin, Edo Maajka i brojni drugi.

Obala | Foto: VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode

Uvala Vruja se nalazi na pola puta između Omiša i Makarske, i najvećim dijelom teritorijalno pripada Općini Zadvarje. Već nekoliko godina se stanovnici natežu, a priča je napokon dobila i svoj epilog prije nekoliko tjedana,  kada je općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv Stipe Latkovića. Upravo je on jedan od glavnih aktera koji je uvalu u potpunosti privatizirao i ‘betonizirao’, a više o tome možete pročitati ovdje.

Festival se i dalje nastavlja održavati, i to s tri različita cilja: sanaciju opasnih, prema mišljenju struke potencijalno kancerogenih ostataka tvornice u Dugom Ratu; rušenje bespravnih građevina na državnom zemljištu, za početak ovih u uvali Vruja i kontrola nad dohranama i širenjem plaža. Na Festivalu će ovaj put nastupati i neka poznata imena, između ostalih i Severina, Amira Medunjanin i Edo Maajka, koji su headlineri.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako izgledaju stepenice nagrađene Zlatnom vrujom za najbolju devastaciju na pomorskom dobru

Festival se održava 2. srpnja s početkom u 16 sati, a osim glazbenog dijela, održat će se i ritualno prizivanje bagera – zajednička molitva za ukazanje teške mehanizacije. Posjetiteljima će biti osigurana i besplatna psihijatrijska pomoć za stradale u kontaktu s državnim institucijama. Prenosimo i opis službenog događaja na Facebooku, kojem se možete pridružiti ovdje.

Središnje događanje drugog izdanja Festivala bespravne gradnje i devastacije prirodne koji će se 2. srpnja održati u uvali Vruja bit će Melodije betoniranog Jadrana. Nastupit će brojna poznata imena domaće i regionalne glazbene scene.

Headlineri su; Severina, Amira Medunjanin i Edo Maajka. Treba li ikoga tu posebno predstavljati?

Stiže Žan Jakopač iz Šo Mazgoona, dolazi kultni umjetnik i performer Ivica Jakšić Čokrić Puko s Bola koji ni nama nije htio otkriti što će otpjevati. U Vruja Bendu su ponajbolji glazbenici s Rivijere koji čine instrumentalnu pratnju, a tu je i otkačena splitska Rokolomotiva, dok će se za malo jazza pobrinuti sjajna Ma Bossa!

Bit će tu još dobro znanih imena i glasova, a na vama je da rezervirate subotu 2. 7. isključivo za Vruju! Do tad se sprijateljite s nekim tko ima brodić ili kaić ili pedalinu i doplovite u najljepše razorenu uvalu na svijetu.

Copy link
Powered by Social Snap