Pretraga

Nastavlja se tradicija: Poznat datum održavanja ovogodišnjeg Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode

A- A+

U Vruji se i ove godine održava drugo izdanje Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode. Festival će se održati 2. srpnja, a glavni događaj će biti Melodije betoniranog Jadrana. Osim toga, na Vruju bi trebao doći i psihijatar, a održat će se i  ritualno prizivanje bagera.

Obala | Foto: VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode

Vruja je vjerojatno jedna od najpoznatijih uvala u Lijepoj našoj, i to zato što je u pitanju uvala koju je poduzetnik Stipe Latković, financijer Milanovićeve kampanje i njegov suradnik, godinama devastirao. Upravo je Latkoviću dodijeljena nagrada „Zlatna Vruja”, koja se dodjeljuje za najljepšu devastaciju pomorskog dobra u Hrvatskoj.

Sagrađeni su brojni objekti bez dozvola, a naposljetku je priča i dobila svoj epilog. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv Latkovića, Mate Čikeša (direktor tvrtke Point Split, koja je izvodila građevinske radove), Jasminke Karoglan (članica uprave), i tvrtke Point Split, kao pravna osoba. Više o tome možete pročitati ovdje.

Izdvojeni članak

Uhvaćena je najveća lignja! Vruja proglasila pobjednike za 2021. godinu, imamo imena

Ove godine se ponovno održava Festival bespravne gradnje i devastacije prirode, a još uvijek nije poznato tko će sve nastupati. Najavljeno je da će središnje događanje biti Melodije betoniranog Jadrana, a osim toga, na festivalu će biti i psihijatar. On će pružiti besplatnu psihosocijalnu i pravnu pomoć osobama koje su se susrele s radom državnih institucija. Organizator je najavio i da će na besplatnom psihološkom savjetovanju žrtvama kontakta s državnim službenicima biti riječi i o uspostavi Hrabrog telefona za legalne graditelje te SOS linije za žrtve sporog pravosuđa.

Svakako ne smijete propustiti ni ritualno prizivanje bagera – zajednička molitva za ukazanje teške mehanizacije. Pozvali su svu braću po mješalici i zajednice sestara Svetog Siporeksa i službenice bezgrešnog Gletovanja da se pridruže u zajedničkoj, masovnoj molitvi kojom će, srca uzdignutih, a ruku raširenih u visine, ka svevišnjim institucijama put Zagreba, zazivati ukazanje teške građevinske mehanizacije, jer je to jedino što još nisu pokušali kako bi se bespravni objekti na državnoj zemlji u Vruji za koje je izdano pravomoćno rješenje o rušenju putem trećih osoba konačno uklonili.

– Uz prigodno paljenje tamjana i kadulje šaman će uzvikivati OOOOOOOOOOOOOOOM, a molitelji će biti pozvani da se uhvate za ruke, zatvore oči, mislima prizivaju bager tako da ga što čvršće vizualiziraju i vođeni šamanovim mantranjem ponavljaju njegove riječi: “OOOOOOM BAGER OOOOOOOM DRŽAVNI INSPEKTORATU POŠALJI NAM BAGER OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM AKO NEMAŠ MOŽE I PIKAMER OOOOOOOOOOOOOOOOM”. Uz to će biti organizirana i podjela prigodnih amajlija, koje, ako se ispravno nose služe ubrzavanju rada državnih institucija, piše u opisu događaja.

Nastavlja se tradicija: Poznat datum održavanja ovogodišnjeg Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode
Share via
Copy link
Powered by Social Snap