Pretraga

Održano drugo izdanje Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode: Nastupala i Severina

A- A+

U subotu 2. srpnja 2022. godine, održano je i drugo izdanje Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode. Ove godine je središnje događanje festivala bio glazbeni dio, Melodije betoniranog Jadrana. Nastupilo je nekoliko izvođača, a svakako su najveću pažnju privukli Severina, Edo Maajka i Amira Medunjanin.

2. Festival bespravne gradnje i devastacije prirode, foto: Facebook; VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode

Festival bespravne gradnje i devastacije prirode u uvali Vruja se ponovno održao, i to s najbogatijim programom do sada. Uz Melodije betoniranog Jadrana, bilo je organizirano i prizivanje bagera Državnog inspektorata koje je predvodio Vice Guru, a svim posjetiteljima je bila na omogućena i besplatna psihijatrijska pomoć za stradale u kontaktu s državnim institucijama. Na Festivalu se okupio velik broj posjetitelja, pa između ostalog i  Sandra Benčić, Bojan Ivošević, Boris Dežulović i Marijana Puljak.

Središnji događaja festivala su ove godine bile Melodije betoniranog Jadrana, u sklopu kojeg su nastupali Severina, Edo Maajka, Amira Medunjanin, Žan Jakopač, Ma Bossa, Klapa Šlapa, Rokolomotiva i Vruja Bend koji je složen specijalno za ovu priliku. Uz to, profesor Dalibor Carević je održao predavanje, a organizatori su se zahvalili i Igoru Dušanoviću iz MASMI Adriatica, koji su napravili istraživanje o bespravnoj gradnji na Makarskoj i Omiškoj rivijeri.

Izdvojeni članak

Priča u Vruji dobila svoj epilog: Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu protiv Latkovića

Organizatori su napomenuli kako se drugi Festival bespravne gradnje i devastacije prirode nije održao se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića, već uz podršku i pod pokroviteljstvom Grada Omiša, Općine Brela, Općine Šestanovac, Općine Zadvarje, TZ Drvenik, TZ Omiš, Lp Yacht Support, Cetina Naturalis i restoran Bastion Omiš. Posebnu zahvalu su uputili DVD-u Omiš i zapovjedniku Višeslavu Pešiću, Grebenu Brela, KUD-u Slime, Glumcima u Zagvozdu, Hrvatskim cestama i Policijskoj postaji Omiš.

Podsjećamo, nakon što je prošle godine u srpnju organiziran i prosvjed u Vruji, DORH je započeo istragu o bespravnoj gradnji u uvali Vruja. Nakon nekoliko mjeseci, općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv poduzetnika Stipe Latkovića. Upravo je Latković, inače financijer Milanovićeve kampanje i njegov suradnik, godinama devastirao uvalu Vruje, te mu je i dodijeljena nagrada ‘Zlatna Vruja’, koja se dodjeljuje za najljepšu devastaciju pomorskog dobra u Hrvatskoj. Više o tome možete pročitati ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap