Pretraga

Na Miramarskoj cesti od danas se modernizira javna rasvjeta: Kada će na red doći obnova podvožnjaka?

A- A+

Na Miramarskoj cesti kod željezničkog podvožnjaka danas kreću radovi na modernizaciji javne rasvjete koji će trajati skoro mjesec dana. Kada će na red doći obnova kompletnog podvožnjaka?

Zagreb broji šest podvožnjaka ispod željezničke pruge: Podvožnjak Škorpikova, Podvožnjak Oranice, Podvožnjak Zagrebačke ceste, Podvožnjak Selska cesta, Podvožnjak Miramarska, Podvožnjak Čulinečka.

Upravo Miramrski podvožnjak već duže vremena zbog opasnosti koju predstavlja za vozače i pješake vapi za obnovom. Prisjetimo se da je podvožnjak oštećen potresima koji su prošle godine pogodili Zagreb, a lani je ovaj podvožnjak također poplavljen uslijed velike količine kiše te je skoro bio koban za jednog vozača koji je pokušao autobomilom prijeći preko njega.

Početak radova i regulacija prometa

Prema obavijesti iz Grada, danas kreću radovi na podvožnjaku koji se nalazi u Miramarskoj ulici i trajat će u razdoblju od ponedjeljka 19. 07. 2021. godine do ponedjeljka 09. 08. 2021. godine u vremenu od 09,00 do 14,00 sati. Međutim, ovi radovi ne uključuju obnovu cjelokupnog željezničkog podvožnjaka, već se odnose na modernizaciju javne rasvjete kod podvožnjaka.

Zbog radova zapadni i istočni prometni trak bit će zatvoreni, a promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu. Iz grada Zagreba javljaju da će biti postavljena privremena regulacija po kojoj će se promet odvijati.

Radovi na ovoj važnoj gradskoj prometnici koja spaja centar Zagreba s njegovim južnim dijelovima mogu dovesti do povećane gužve stoga iz gradskog Ureda poručuju – Sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometu te molimo za strpljenje i razumijevanje.

Izdvojeni članak

MAPA zagrebačkih podvožnjaka i nadvožnjaka: Nova vlast želi graditi dva nova

Suradnja Tomaševića i Grbina oko podvožnjaka

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik SDP-a Peđa Grbin nedavno su postigli dogovor o suradnji koji se temelji na sveukupno 28 točaka programskog plana za grad Zagreb, a uključuje i plan izgradnje dva nova podvožnjaka koji će prolaziti ispod željezničke pruge.

Kompletna sanacija Miramarskog podvožnjaka bila je tema rasprava nakon dva potresa u protekloj godini, premda su iz Hrvatskih željeznica uvjeravali da su napravljene inspekcije te da nisu uočena oštećenja koja bi ugrozila promet, pisao je tada Večernji list.

Copy link
Powered by Social Snap