Pretraga

Najveći hrvatski YouTuber kojeg prati milijun i pol ljudi počeo raditi s Pevexom

A- A+

Za najvećeg hrvatskoj YouTubera vjerojatno niste čuli – osim ako ste u dvadesetak posto njegove hrvatske publike. Ostatak njegovih pratitelja, kojih je trenutno 1.68 milijuna, potječe iz SAD-a, Indije, Indonezije, Velike Britanije i drugih zemalja svijeta. No, njegova postignuća govore da se YouTube čak i u našem malom kutku svijeta u zadnje vrijeme profilirao kao sasvim ozbiljna stvar.

Doctor D.S.

Mladi YouTuber s najviše pretplatnika u Hrvatskoj skopio je suradnju s Pevexom | Foto: Pevex

Ako ste uz sintagmu „najveći YouTuber“ zamislili stereotip glasnih i samodopadnih mladića i djevojaka, koji se s društvenih mreža u medijski prostor obično probiju jer su napravili nešto problematično, u ovom slučaju ste bili u krivu. David Skrbin je čista suprotnost takvom stereotipu. On je šutljiv i skroman (ako je suditi po njegovom video sadržaju) dvadesetogodišnjak iz Virovitice koji se proslavio zahvaljujući svojim vještinama restauracije i stvaranja izuma.

U tom malom slavonskom mjestu je 2016. godine u obiteljskoj garaži počeo snimati videa i prenositi ih na svom kanalu pod imenom „Doctor D.S.“. Odmah se usmjerio na inozemnu publiku objavljujući većinu videa s engleskim naslovom. No to nije problem ni domaćoj publici budući da David u videima ne govori puno, već jednostavno snima svaki korak stvaranja svojih izuma kako bi ih drugi mogli replicirati.

YouTube uspjeh otvara mnoga vrata

Zahvaljujući spretnosti, vještini i predanosti, kanal Doctora D.S. dnevno mu ostvari skoro pola milijuna pregleda te preko dvije tisuće novih pretplatnika. Osim digitalnog, Davidov se uspjeh prelijeva i na druge sfere. Tako je nedavno ostvario suradnju s Pevexom, prvim hrvatskim trgovačkim lancem.

Njihova je suradnja došla posve prirodno, budući da Pevex slovi kao prva destinacija svih ljubitelja uradi sam projekata. U serijalu Majstorska radionica, čiji je David voditelj, do sada je objašnjeno kako vrlo jednostavno napravititi sklopivi šank, uredski stol od paleta ili cvjetnjak od gume.

Za sve projekte vam neće trebati previše vremena niti materijala, a svi koraci su prikazani u videu i laki za slijediti. Primjerice, za sklopivi šank ćete trebati samo tri daske iste dužine, jednu drvenu ploču i nekoliko alata, a dobit ćete unikatni šank kojeg možete staviti na balkon, terasu ili u kuhinju.

Zanima li vas koji će zanimljivi uradi sam projekt biti idući, pretplatite se na YouTube kanal Pevexa.

Impresivni rezultati

Trenutno skoro 60 njegovih videa ima više od milijun pregleda, a najgledaniji, onaj u kojem sastavi motor od guma za auto i drugih dijelova, broji preko 44 milijuna pregleda. Kad se zbroje svi pregledi koje je do sada ostvario na kanalu, broj se penje na impresivnih 391 milijuna.

Jedan od njegovih najvećih izumiteljskih pothvata, ako je suditi po zahtjevnosti zadatka i tome što je objavljen u četiri nastavka, bio je projekt kojeg je nazvao Tenk. Iz njegove je radionice tako niknulo posve funkcionalno oklopno vozilo, zajedno s metalnom konstrukcijom i gusjenicom te motorom od 300 cm3. David po struci nije ni mehaničar ni strojar, stoga je cijela priča dojmljivija.

_________________________________________________________

Tekst je nastao u suradnji Native studija portala bauštela.hr i Pevexa.

Copy link
Powered by Social Snap