Pretraga

Napokon poznato ime Pelješkog mosta: Voditelji projekta nedavno nagrađeni

A- A+

Nakon dugo nagađanja oko toga koje će ime nositi jedan od najiščekivanijih projekata u Hrvatskoj, i službeno je poznato. Postojali su mnogi prijedlozi, pa tako i Oliver Dragojević, Libertas, Marko Polo, Most Domovine, Most Europe, Most hrvatske cjelovitosti, ali na kraju je ime zaista jednostavno – Pelješac.

Pelješki most

U tijeku je opremanje Pelješkog mosta | foto: YouTube, EdoStuff Aviation

Prošlog tjedna je postavljena i tabla s nazivom na početku mosta, na kojoj piše Pelješac i ispod duljina mosta, koja iznosi 2404 m.  Davanjem imena “Pelješac” poštivana je i uobičajena praksa da se pri davanju imena infrastrukturnim objektima u pravilu koriste geografski toponimi područja u kojem se objekt nalazi. Još uvijek nije poznato kada će biti otvaranje za promet samog mosta i dijela nove ceste preko Pelješca koja se spaja na most, piše Jutarnji.

Uz to, voditelji projektnog tima za faze izrade glavnog i izvedbenog projekta mosta Pelješac su odnedavno bogatiji za još jednu nagradu – Kolos. Nagrada KOLOS dodjeljuje se za osobiti doprinos Komori i njezinoj promidžbi u zemlji i inozemstvu, za doprinos graditeljskoj struci, te za razvoj građevinske djelatnosti.

Ove godine je na 16. Danima Hrvatske komore inženjera građevinarstva Kolos za izniman doprinos struci dodijeljen Marjanu Pipenbaheru, glavnom projektantu i jednom od autora projekta Pelješkog mosta i Tanji Peteršič Henčič, projektantici-suradnici. Oboje su bili voditelji projektnog tima za faze izrade glavnog i izvedbenog projekta mosta.

Izdvojeni članak

Ministar Butković: Krajem srpnja se u promet pušta Pelješki most

Copy link
Powered by Social Snap