Pretraga

Ministar Butković: Krajem srpnja se u promet pušta Pelješki most

A- A+

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u petak je sa zamjenikom dubrovačko-neretvanskog župana Joškom Cebalom, predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i voditeljem projekta Goranom Legcom te predstavnicima medija, obišao Pelješki most. Nakon obilaska Pelješkog mosta, kojem je prethodio koordinacijski sastanak s izvođačima radova i nadzorom na projektu Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, ministar je rekao kako je zadovoljan budući se nazire kraj ovog projekta.

Butković u obilasku Pelješkog mosta | Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

– Most je gotov, a što se tiče ostalog dijela, odnosno pristupnih cesta, ono što se u ovom trenutku može reći je da ćemo krajem srpnja otvoriti Pelješki most sa dijelom pristupnih cesta, točnije drugu i treću fazu projekta, rekao je Butković.

Pojasnio je kako je riječ o ukupno 25 kilometara pristupnih cesta, od Duboke do Sparagovića i od Sparagovića do Prapratnog.

– Ostaje nam još onih osam kilometara obilaznice Stona i, naravno, spoja na državnu cestu D8 koji bi trebao biti gotov do kraja ove godine. uspješno smo priveli kraju, i privodimo kraju, najveći i najvažniji infrastrukturni projekt danas u Hrvatskoj. Spajamo teritorij, dodao je.

Izdvojeni članak

Dvojica inženjera u Pelješki most ugradili krunicu: ‘Pomolili smo se na vrhu visokom sto metara’

Ministar Butković osvrnuo se i na činjenicu da izvođači, u financijskom smislu, rade u otežanim okolnostima zbog poremećaja na tržištu i povećanja cijena. U tom kontekstu, pojasnio je da je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture pripremilo prijedlog rješenja, predlagatelj toga bit će Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a odluka će biti donesena na Vladi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap