Pretraga

Ništa od rekonstrukcije: Osječani ponovno ostaju bez Copacabane

A- A+

Grad Osijek poništio je natječaj za javnu nabavu za izvođenje radova rekonstrukcije poznatog gradskog kupališta Copacabana. Prema trenutnoj situaciji Osječani će i ove godine na kupanje samo na Dravu.

bazen

Ilustracija kupalište | foto: Unsplash

Rekonstrukcija osječkog kupališta Copacabana trenutno je na čekanju.

Grad Osijek poništio je natječaj za javnu nabavu za izvođenje prve faze radova rekonstrukcije kupališta Copacabana. Procijenjena vrijednost javne nabave trebala je pokriti troškove rekonstrukcije olimpijskog bazena, bazena s atrakcijama te pomoćnih objekata poput strojarnice, caffe bara, svlačionica, garderobe i sanitarnog čvora te neke dodatne sadržaje poput uređenja okoliša u dijelu zahvata, piše SiB. Riječ je o 17,6 milijuna kuna koji su se pokazali nedovoljnim iznosom za projekt ovog opsega.

Na poništeni javni natječaj stigla je samo jedna ponuda. Riječ je o ponudi zajednice izvođača Projektgradnja plus i Osijek-Koteksa, a u iznosu 23,4 milijuna kuna bez PDV. Stručno povjerenstvo stoga je odbilo ponudu i nije predložilo novo raspisivanje natječaja, piše SiB te dodaju da je očekivani dovršetak radova prve faze trebao biti u lipnju ove godine, što bi se preklopilo s otvaranjem kupališne sezone, sada jasno kako od toga neće biti ništa.

Kupališni kompleks Kopika i prošle je godine bio zatvoren, a s obzirom na trenutno stanje s radovima, piše SiB, Osječani će i ove godine osvježenje moći potražiti isključivo na vrućoj obali rijeke Drave.

Copy link
Powered by Social Snap