Pretraga

Odlične vijesti za bicikliste: Bliži se kraju izgradnja biciklističko-pješačkih staza u Jastrebarskom

A- A+

U neposrednoj blizini Zagreba, u gradu Jastrebarsko, bliži se kraju izgradnja biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici GG1. Projekt, vrijedan gotovo 14 milijuna kuna, sufinanciran je EU sredstvima. Gradilište je posjetio i sam gradonačelnik Zvonimir Novosel sa suradnicima i predstavnicima izvođača.

Obilazak biciklističko – pješačkih staza, foto: Grad Jastrebarsko

Projekt će povezati tri dionice biciklističko – pješačkih staza, a bit će postavljena i LED rasvjeta, kao i prometna signalizacija. Pazilo se i na zelene površine, pa je tako u tijeku uređenje kružnog toka na kojem će biti raznoliko bilje, a uskoro bi trebao niknuti i vinograd.

Radovi bi trebali biti u potpunosti gotovo do početka ljeta, što je čak i prije roka. Sukladno natječaju, završetak roka predviđen je tek za studenti ove godine. Tom brzinom su naravno zadovoljni i sami izvođači, što je potvrdila direktorica tvrtke Hvar d.o.o. Ajka Ahmetović. U obilasku su uz gradonačelnika i spomenutu direktoricu Ahmetović bili i predsjednici gradskih četvrti Gornja Jaska, Adamo Vuksan i Donja Jaska, Goran Golešić te predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić i potpredsjednik Milenko Kordić kao i stručne službe Grada.

Izdvojeni članak

Sindikat biciklista u otvorenom pismu gradonačelnicima predlaže povećanje biciklističkih traka kao energetsku mjeru

– Još jedan EU projekt uskoro će biti realiziran. Jedna od najprometnijih gradskih prometnica postat će sigurnija za kretanje pješaka i biciklista, a u sam projekt ugrađena su i pametna prometna rješenja poput svjetlosnih prometnih znakova i mjerača brzine kretanja vozila, rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Novosel.

U sklopu ovog projekta, koji je sufinanciran EU sredstvima, izgradit će se ukupno 3650 metara modernih biciklističko – pješačkih staza na dionici prometnice od kružnog toka kod nadvožnjaka, pa sve do Radničke ulice.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap