Pretraga

Osijek otvorio kupališnu sezonu na novim bazenima Copacabane: Radovi gotovi prije roka

A- A+

U nedjelju je otvorena sezona kupanja na najpoznatijoj plaži u unutrašnjosti Hrvatske, osječkoj Copacabani. Na obnovljenim bazenima radovi su dovršeni za šest mjeseci, a cijela investicija Osijek je koštala oko 35 milijuna kuna.

Bazeni na Copacabani | Grad Osijek

Ovo je prva rekonstrukcija bazenskog kompleksa od otvaranja 1976. godine, a njome je Osijek dobio prvi olimpijski bazen i bazen s vodenim atrakcijama. Cijela investicija je koštala 35 milijuna kuna i njome će upravljati Grad.

– Neizmjerno sam sretan i ponosan što smo danas na otvorenju bazenskog dijela Copacabane. Naime, ovo je kupalište jedan od simbola Osijeka, a prva mu je ovo temeljita i kompletna rekonstrukcija u 46 godina postojanja. Protekle dvije godine Kopika nije radila. U predizbornoj kampanji za gradonačelnika rekao sam kako ćemo, na inicijativu župana Ivana Anušića i moju, urediti dravsku obalu Copacabane, i ona je i uređena još prošle godine. Rekli smo i da ćemo u roku od šest mjeseci napraviti kompletnu rekonstrukciju bazena, radovi su počeli sredinom siječnja, prvi put smo bili na gradilištu u zimskim jaknama i to ne pored olimpijskog bazena, nego pored rupe. Mnogi su sumnjičavo gledali kada smo kazali da će u srpnju sve biti spremno za kupališnu sezonu. Prvi puta u Osijeku imamo olimpijski bazen koji udovoljava svim normama vodenih sportova, što je naš grad trebao imati puno ranije, ali nažalost, nije, rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Bazeni na Copacabani | Grad Osijek

U bazen je ugrađena nova tehnologija filtriranja vode, a kompleks je prvi puta priključen na kanalizacijsku mrežu. Bazeni automatski doziraju kemikalije i imaju podvodne čistače robote. Uz bazen su izgrađene svlačionice, tuševi i sanitarni čvor. Planira se i daljnji nastavak obnove kompleksa Copacabane.

– Javit ćemo se za Nacionalni plan oporavka i otpornosti, čekamo javni poziv, koji bi trebao biti u četvrtom kvartalu 2022., želimo povući što veća sredstva kako bi radovi što manje stajali gradski proračun i naše građane, zaključio je gradonačelnik Radić.

Cijene ulaznica: Djeca do 7 godina kupat će se besplatno, djeca od 8 do 15 godina, umirovljenici i osobe s invaliditetom ulaz će plaćati 10 kuna, odrasli radnim danom 15, a vikendom 20 kuna. Bazeni će od ponedjeljka, kada ih otvaraju građani, raditi svakim danom od 9 do 19 sati.

Copy link
Powered by Social Snap