Pretraga

Osječka Opus Arena u izboru za stadion godine, ostavite i vi svoj glas

A- A+

Velike vijesti za hrvatsku stadionsku arhitekturu. Najmoderniji nogometni stadion u Hrvatskoj ima šanse postati stadionom godine. Osječka Opus Arena ušla je u izbor za najbolji stadion 2023. koje svake godine organizira internetska stranica Stadiumdb.com. Glasanje je u potpunosti besplatno i svatko može sudjelovati u izboru.

Opus Arena u Osijeku

Opus Arena u Osijeku | Foto: screenshot NK Osijek/YouTube

Nogometni stadion Opus Arena u Osijeku mogao bi postati stadion godine 2023. Internetska stranica Stadiumdb.com tradicionalno od 2010. godine organizira ovakav izbor u obliku aninomne ankete, a u glasanju mogu sudjelovati apsolutno svi. Uz osječku arenu, nominirana su još 34 stadiona iz cijelog svijeta.

Kako bi ostavili svoj glas, potrebno je najprije posjetiti internetsku stranicu Stadiumdb.com. Glasanje ne zahtjeva nikakvu registraciju te je u potpunosti besplatno. Zatim se na stranici odaberu željeni stadioni, a možete glasati za njih pet koji su nominirani. I na kraju preostaje samo stisnuti ‘Glasaj’.

Izdvojeni članak

Video: Pogledajte kako izgleda Opus arena – najmoderniji nogometni stadion u Hrvatskoj

Stadion koji želi ući u izbor mora zadovoljavati određene kriterije. Primjerice, mora imati kapacitet od najmanje 10 tisuća mjesta, biti otvoren za gledatelje najkasnije do 2022. godine, zatim biti namijenjen igranju profesionalnog nogometa te da je novoizgrađen ili nedavno obnovljen.

Opus Arena u kojoj trenira Nogometni klub Osijek je engleski tip stadiona, što znači da nema atletske staze, a tribine mu se spuštaju do samog travnjaka. Krov mu se proteže na nevjerojatnih 20 tisuća kvadratnih metara. Ima trening kamp površine od 15,3 hektara te više od 13 tisuća sjedalica za navijače.

Internetska anketa Stadiumdb.com-a najveća je takva anketa i svake godine okuplja desetke tisuća glasova iz cijelog svijeta. Do sada se ovaj izbor za najbolji stadion održao dvanaest puta. Godine 2022. pobjedu je odnijela OPAP Arena, stadion atenskog AEK-a. Preostaje još vidjeti kako će se na ovom natjecanju plasirati hrvatska Opus Arena.

Saudijska Arabija odlučila je za potrebe Svjetskog prvenstva izgraditi visokotehnološki stadion na 200 metara visokoj litici. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap