Pretraga

Povoljna prilika za mlade u Novskoj: Završen glavni projekt izgradnje POS-ove poslovno-stambene zgrade

A- A+

Nakon niza godina bez stanogradnje na području Grada Novske, završen je glavni projekt izgradnje zgrade s pet POS stanova.

‘Rurban housing’ I Foto: Grad Novska

U ulici Alojzija Stepinca u Novskoj gradila bi se Poslovno stambena zgrada, a za potrebe izgradnje novih stanova izrađen je glavni projekt poslovno stambene jedinice s 5 POS stanova, stoji na stranicama Grada Novske.

Naime, nakon niza godina kako nije bilo stanogradnje na području Grada Novske, kroz ovaj projekt i pod povoljnim uvjetima kupnje te programom društveno poticajne stanogradnje omogućuje se korištenje kreditne linije bez jamaca, uz kamatnu stopu od 1,8 posto, otplatu od 30 godina s godinom počeka, navodi gradonačelnik Marin Piletić.

Predstavljajući projekt, gradonačelnik je istaknuo potrebu za stambenim prostorima, posebno zbog  sve većeg broja mladih koji dolaze i odlučuju se na život na području Grada Novske.

Projektom predviđeni stanovi veličine su od 73 do 102 metra kvadratnih.

Izdvojeni članak

Sprema se novi APN natječaj početkom ožujka vrijedan 50 milijuna kuna

Budući planovi

Pored zgrade s prvih pet stanova predviđa se i daljnja gradnja. Gradonačelnik navodi da se kroz anketu koja je provedena javilo dvadesetak građana, a broj zainteresiranih za stanove je sigurno još veći.

Osim ovog projekta, Sporazumom između Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Grada Novske, omogućiti će se izgradnja zgrade za potrebe stambenog zbrinjavanja za korisnike s liste prvenstva te određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba. Ova stambena zgrada u partnerstvu s Vladom RH, gradila bi se na parceli u ulici Antuna Mihanovića.

Javni poziv otvoren je do 15. ožujka 2021. godine, a sve dodatne informacije nalaze se na internetskoj stranici Grada Novske ili pozivom na 691 520.

Podsjetimo, “Do stana kroz Program POS-a”, program je poticanja stanogradnje, kroz projekt prema programu APN-a.

 

Copy link
Powered by Social Snap