Pretraga

Preminuo hrvatski arhitekt (79): Za života je objavio više od četrdeset knjiga i publikacija

A- A+

U osamdesetoj godini života preminuo je Vladimir Mattioni, hrvatski arhitekt i umjetnik. Za života je kao autor ili urednik objavio više od četrdeset knjiga i publikacija iz umjetnosti i arhitekture.

Vladimir Mattioni, foto: Hrvatska komora arhitekata

Bio je član post-konceptualnog umjetničkog para Verbumprogram od 1974. Sa Verbumprogramom je izlagao na brojnim izložbama u domaćim i inozemnim galerijama i muzejima. Od 1975. kontinuirano je objavljivao članke u stručnim časopisima.

Bio je i član nakladničkog savjeta udruge hrvatskih arhitekata 1992.-1995. i 2000.-2004.; član redakcije časopisa Čovjek i prostor 1993.-1995.; urednik prvog on-line magazina za arhitekturu, umjetnost i dizajn urbanizam.net 2001.-2002. godine. Od 2006. je bio urednik Projekta – magazina za arhitekturu, graditeljstvo, dizajn i umjetnost.

Izdvojeni članak

Preminuo naš poznati arhitekt: Napustio nas je u 68. godini života

Dobitnik je nagrada i priznanja za arhitekturu i umjetnost, među kojima posebno mjesto imaju nagrade «bio 6» i «bio 7» za grafičke kolekcije Verbumprogram te nagrada UHA za arhitektonsku publicistiku 2007. godine. Hrvatska komora arhitekata se također oprostila od Mattionija i obitelji izrazila iskrenu sućut.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap