Pretraga

Prijedlog prihvaćen bez oporbe: Zagreb raspisuje natječaj za zemljište na kojem Rimac želi graditi

A- A+

15. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba nastavljena je u ponedjeljak, a zastupnici su bez nazočnosti oporbe prihvatili prijedlog gradonačelnika Tomaševića o raspisivanju javnog natječaja za građevinsko zemljište na kojem Rimac želi graditi centar za robotaksije.

Gradska skupština: Predstavljanje Programa cjelovite obnove povijesne jezgre Zagreba | foto: Grad Zagreb

Natječaj je raspisan na rok od 50 godina, za početnu naknadu za pravo građenja odnosno godišnji obrok (anuitet) koji iznosi 821.000 kuna, koji će se rasporediti na mjesečne naknade na koje se obračunava PDV. Javni natječaj će se provesti javnim prikupljanjem pisanih ponuda.

Izdvojeni članak

Pogledajte rezultate natječaja nove tvrtke Mate Rimca: Hoće li odavde izlaziti robotaxiji?

Riječ je, naime, o zemljištu na kojem PROJECT 3 MOBILITY planiraju izgraditi Centar mobilnosti – park, trg, spremišta i punionice električnih i samovozećih taksija, tzv. robotaxija, a više o tom projektu možete pročitati ovdje. Projekt bi trebao biti dovršen 2024. godine, kad bi Zagreb, kako tvrde iz Rimčeve tvtke, trebao postati prvi grad na svijetu s mrežom samovozećih električnih taksija. Taj projekt uključuje izgradnju Centra mobilnosti, odnosno parka, trga, spremišta i punionica električnih robotaxija, kao i same flote robotaxija, kojih bi trebalo biti više od 700.

Copy link
Powered by Social Snap