Pretraga

Prijetnje smrću zbog boje fasade: Nakon godina štednje kuća iz snova skoro je postala horor priča

A- A+

Za svoju kuću iz snova Mykey O’Halloran novac je skupljao godinama. Kada se prilika za kupovinu napokon ukazala nije dvojio ni trenutka, mala kuća na plaži bila je sve čemu se nadao i za što je do tada radio. Sve je izgledalo kao ostvarenje dugogodišnjeg sna do trenutka bojenja vanjskih zidova kuće zbog kojeg dobiva brojne prijetnje, pa tako i prijetnju smrću.

Fasada duginih boja, ilustracija | foto: Unsplash

Svoju kuću iz snova Mykey O’Halloran pronašao je na obali australskog otoka Phillipa, no nije slutio da će paleta boja koju je odabrao za njene vanjske zidove izazvati bijes novih susjeda.

Mykey O’Halloran za sebe navodi da je ponosan homoseksualac te da je upravo to razlog zbog kojeg je svoju novu kuću odlučio obojiti duginim bojama i tako od nje napraviti dugoočekivani dom. Kao vlasnik obrta za uređenje kose O’Halloran svoj rad već dugi niz godina temelji na šarenilu duginih boja stoga je bojenje bež zidova svog trosobnog bungalova smatrao sasvim prirodnim i logičnim potezom.

No, njegovi novi susjedi nisu se složili s takvom idejom zbog što je potaklo lavinu reakcija, kako pozitivnih, tako i negativnih.

Nezadovoljstvo lokalne zajednice

Tijekom veljače Mykey je uselio u svoj novi dom. Kada je krenuo s realizacijom svoje ideje o bojama vanjskih zidova kuće krenula su i negodovanja članova lokalne zajednice.

U noći 16. ožujka čuo je kako netko lupa na njegova vrata. Kada ih je otvorio dočekala su ga petorica gnjevnih muškaraca kojima se ideja o kući duginih boja nije dopadala, navodi za The Washington Post.

– Saznali su za to od soboslikara koji je uređivao zidove moje kuhinje, navodi O’Halloran te dodaje kako su muškarci imali i posebnu napomenu. Nemoj to napraviti, rekli su, oboji svoju kuću i vidjet ćeš što će se dogoditi, jer idući put kad se sretnemo neće biti tako lijepo.

Jedan od muškaraca, dodaje O’Halloran, izjavio je i da će vrijednost kuće pasti za 20.000 američkih dolara ako ju obojim u ‘glupe boje‘, dok je drugi prijetio ako to uistinu napravi da će ga ubiti.

– Zaledio sam se misleći da će me ozbiljno ozlijediti, navodi O’Halloran koji je nakon burnog posjeta pozvao policiju koja je muškarce privela, od kojih je jedan nekoliko dana kasnije osuđen zbog prijetnji smrću.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mykey O’Halloran (@mykey_o)


Lavina reakcija na društvenim mrežama

Svoju priču Mykey je odlučio podijeliti na društvenim mrežama gdje na kojima ga je dočekala još jedna neočekivana lavina reakcija.

– Sinoć sam zaspao sa suzama u očima osjećajući se napadnuto, homofobno napadnuto i ugroženo u vlastitom domu, napisao je na svom Facebook profilu uz napomenu kako ne planira odustati od realizacije svoje ideje.

Njegovu objavu pročitale su stotine ljudi od kojih su brojni odlučili posjetiti otok Phillip i pomoći Mykeyu stvoriti njegovu kuću duginih boja iz snova, a u tome je pomogla i velikodušna donacija kompanije koja proizvodi fasadne boje.

– Pozitivna reakcija ispunila je moje srce ljubavlju, osjećam potporu i da nisam sam, zaključuje O’Halloran.

HOUSE UPDATE 🌈 Some almost finished photos of the rainbow house (click to enlarge) We’ve busy working at it over the…

Objavljuje Mykey O’HalloranPonedjeljak, 3. svibnja 2021.

Copy link
Powered by Social Snap