Pretraga

Prodaju se državni stanovi: Evo gdje se nalazi najskuplji za kojeg se mora izdvojiti minimalno 1700 eura po kvadratu

A- A+

Država je još jednom pokrenula natječaj prodaje nekretnina u svom vlasništvu. Javni poziv obuhvaća 26 nekretnina, a najviša početna cijena jednog od njih iznosi 1.701 eura po kvadratnom metru.

Stan u vlasništvu Republike Hrvatske | foto: MPUGDI

Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju državnih stanova na svojim je službenim stranicama objavilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Država prodaje nekretnine u svom vlasništvu, njih 26. Većina stanova koja se ovoga puta našla na popisu Javnog poziva za podnošenje ponuda nalazi se na području Središnje i Istočne Hrvatske. Za najskuplji od ponuđenih stanova zainteresirani kupci morat će ponuditi minimalno 1700 eura po kvadratnom metru. 

Svi zainteresirani svoje ponude mogu poslati najkasnije do 08. lipnja.

Bez stanova u Dalmaciji i Istri

Javni poziv Ministarstva ovoga puta obuhvaća 26 stambenih prostora, no ni jedan od njih se ne nalazi na području Dalmacije, kao ni Istre. Većina ponuđenih stanova nalazi se na području Zagreba i Osijeka.

Garsonijera smještena u Hrastinom prilazu u Zagrebu, površine 29,00 kvadratnih metara najskuplja je nekretnina ovoga Poziva. Zainteresirani kupci za nju će morati ponuditi minimalno 1700 eura po kvadratnom metru.

Garsonijera u Zagrebu, Hrastin prilaz | foto: MPUGDI

S druge strane, nekretnina za koju se Pozivom traži najmanja početna ponuda nalazi se u Osijeku. Minimalna ponuda za stan površine 76,50 kvadratnih metara mora iznositi 215 eura po kvadratnom metru.

Velika razlike nema kada je u pitanju stan u Suhopolju. Za ovu nekretninu površine 56,65 kvadratnih metara zainteresirani kupci moraju ponuditi minimalno 290 eura po kvadratnom metru.

Stan u Osijeku | foto: MPUGDI

Javni poziv za podnošenje ponuda za kupovinu državnog stana otvoren je do 08. lipnja do 10 sati. Istog dana u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u 13 sati održat će se javno otvaranje ponuda.

Ponuda i potrebni prilozi za svaki se stan šalju u posebnoj omotnici na adresu Ministarstva, Ulica Republike Austrije 20, 10 000 Zagreb s ispisanim upozorenjem «PONUDA ZA KUPNJU STANA – NE OTVARATI do 08. lipnja 2021. do 13,00 sati». Svi stanovi prodaju se u zatečenom stanju prema principu “VIĐENO – KUPLJENO”.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap