Pretraga

Projektant konstrukcije na Poljudu nakon odvajanja nosača: ‘Da su pukla sva tri imali bi havariju’

A- A+

Mnoge su zabrinule fotografije nosača konstrukcije krova na poljudskom stadionu koji se odvojio od postolja, a koje su se brzinom munje proširile društvenim mrežama.

Foto: Dalmatinski portal

Isti dan nakon što se odvojio nosač na poljudskom stadionu pozvana je tvrtka koja se brine o statici stadiona iz koje su, prema pisanju Dalmatinskog portala, kazali kako nema rizika i da će kvar sanirati tijekom tjedna.

‘Prvi put se tako nešto dogodilo’

Boženko Jelić, projektant konstrukcije na poljudskom stadionu sagrađenom za MIS 1979. godine, pregledao je i sam kvar na jednom od nosača konstrukcije te je potvrdio za Dalmatinski portal da nije u pitanju ništa dramatično.

– Da se imalo što dogoditi, već bi se dogodilo. Pukao je vijak jednog od 10 tisuća štapova na stadionu. Konstrukcija je statički neodređena i bilo je predviđeno da se štapovi mogu demontirati, popraviti i vratiti.

Foto: Dalmatinski portal

Vijak je pukao, ne znam zašto. Prvi put se tako nešto dogodilo, a to može biti zbog velikog udara vjetra, niske temperature pa i zamora materijala. Jedan puknuti stup nije problem, da su pukla sva tri, to ne bi bilo dobro, imali bi havariju, zaključio je Jelić.

Copy link
Powered by Social Snap