Pretraga

Projektant konstrukcije na Poljudu nakon odvajanja nosača: ‘Da su pukla sva tri imali bi havariju’

A- A+

Mnoge su zabrinule fotografije nosača konstrukcije krova na poljudskom stadionu koji se odvojio od postolja, a koje su se brzinom munje proširile društvenim mrežama.

Foto: Dalmatinski portal

Isti dan nakon što se odvojio nosač na poljudskom stadionu pozvana je tvrtka koja se brine o statici stadiona iz koje su, prema pisanju Dalmatinskog portala, kazali kako nema rizika i da će kvar sanirati tijekom tjedna.

‘Prvi put se tako nešto dogodilo’

Boženko Jelić, projektant konstrukcije na poljudskom stadionu sagrađenom za MIS 1979. godine, pregledao je i sam kvar na jednom od nosača konstrukcije te je potvrdio za Dalmatinski portal da nije u pitanju ništa dramatično.

– Da se imalo što dogoditi, već bi se dogodilo. Pukao je vijak jednog od 10 tisuća štapova na stadionu. Konstrukcija je statički neodređena i bilo je predviđeno da se štapovi mogu demontirati, popraviti i vratiti.

Foto: Dalmatinski portal

Vijak je pukao, ne znam zašto. Prvi put se tako nešto dogodilo, a to može biti zbog velikog udara vjetra, niske temperature pa i zamora materijala. Jedan puknuti stup nije problem, da su pukla sva tri, to ne bi bilo dobro, imali bi havariju, zaključio je Jelić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap