Pretraga

Prvo javno biološko kupalište u Hrvatskoj: Na otvorenju će nastupati Lidija Bačić

A- A+

U Čazmi je, na biološkom kupalištu, održana završna konferencija projekta Čazma Natura, s čime je svečano obilježen uspješan završetak najvećeg i najvrjednijeg projekta u povijesti Grada Čazme, u sklopu kojega je izgrađeno i prvo javno biološko kupalište u Republici Hrvatskoj.

Biološko javno kupalište u Čazmi, foto: Grad Čazma

Događaju su prisustvovali mnogi uvaženi gosti među kojima državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta, Sandra Herman, v.d. ravnatelja Središnje državne agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Nikolina Tkalčec sa suradnicima i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

– Projekt Čazma Natura je završio na moje veliko veselje i zadovoljstvo jer žurili smo se da do današnjeg dana bude sve uspješno završeno i zadovoljan sam da je sve dobro ispalo. Ponosimo se jer svi smo ulazili u ovaj projekt nekako skeptični i bilo nam je to prilično imaginarno, ali kako je projekt napredovao vidjeli smo da imamo puno toga za otkriti što i sami nismo vidjeli, a ovdje živimo, rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Izdvojeni članak

Prvo biološko kupalište u Čazmi bit će spremno ovog ljeta

Voditeljica projekta Čazma Natura Dajana Petrina podsjetila je kako je projekt pripremljen još 2017. godine, a u njegovu realizaciju krenulo se 2018. godine u suradnji s partnerima, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Bjelovarsko-bilogorske županije, ŠRD-om Štuka, Turističkom zajednicom Grada Čazme te u suradnji s OŠ Čazma i ostalim čazmanskim udrugama.

U realizaciji projekta ostvareno je sufinanciranje Europske unije u iznosu od 18,7 milijuna kuna i Ministarstva regionalnog razvoja 5 milijuna kuna. Na konferenciji su nastupile i hrvatske reprezentativke u umjetničkom plivanju. Otvorenje biološkog kupališta za posjetitelje održat će se 5. srpnja. Osim besplatnog ulaza od 17 h i koncerta Lidije Bačić, posjetitelje očekuju šampanjac i torta.

Copy link
Powered by Social Snap