Pretraga

Prvo biološko kupalište u Čazmi bit će spremno ovog ljeta

A- A+

Pri kraju su radovi na prvom biološkom kupalištu u Hrvatskoj, i to onom u Čazmi. Kupalište je dio projekta Čazma Natura vrijedan 26 milijuna kuna, a kompletan završetak radova očekuje se krajem svibnja.

gradilište biološkog kupališta u Čazmi

gradilište biološkog kupališta u Čazmi | foto: Grad Čazma, Davor Kirin

Pri završetku su radovi na prvom biološkom kupalištu u Hrvatskoj koje se nalazi u Čazmi. Biološko kupalište dio je projekta Čazma Natura vrijedan 26 milijuna kuna. Najveći i najzahtjevniji građevinski radovi su gotovi te je preostalo samo uređenje sunčališta i hortikultura, a trenutno se postavljaju folije za zaštitu i bazenske tehnologije. Gradilište je jučer obišao i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Izdvojeni članak

Počinje gradnja biološkog bazena, prvog takvog javnog objekta u Hrvatskoj

Kraj radova očekuje se krajem svibnja

– Čazmanski biološki bazen oblikovan je tako da prati granice lokacije i u konačnici će izgledati kao da je oduvijek postojao na tome mjestu. Oko samog bazena nalazit će se i poučno tematska staza, gdje će se postaviti edukativne ploče o flori i fauni čazmanskog područja, izjavila je Dajana Petrina, voditeljica projekta Čazma Natura.

Kompletan završetak radova očekuje se krajem svibnja, a onda slijedi traženje uporabne dozvole. Na bazenu će biti smješten i ugostiteljski objekt za čiji će najam uskoro biti raspisan natječaj.

gradilište biološkog kupališta u Čazmi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap