Pretraga

Radovi na Gradskoj knjižnici: Postavlja se fotonaponska elektrana na krov

A- A+

Nakon što je ugrađen sustav dizalice topline u Dječjem vrtiću Pinokio u Donjem Miholjcu, postavit će se i fotonaponska elektrana na krov Gradske knjižnice u istom mjestu. Radove će izvoditi tvrtka Deltron d.o.o. iz Splita.

sunčana elektrana

Energetska obnova počinje 7. prosinca |

Projekt korištenja obnovljivih izvora energije vrijedan je 652.722 kune s PDV-om – izrada glavnog projekta, nabava i ugradnja jedne fotonaponske elektrane snage za vlastite potrebe, stručni nadzor i ugradnja sustava dvije dizalice topline za grijanje i hlađenje. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će sufinancirati projekt s 40%, a Grad Donji Miholjac sa 60%, piše Glas Slavonije.

– Na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrena su nam sredstva za postavljanje fotonaponske elektrane, dizalica topline i unutarnjih jedinica za grijanje/klimatizaciju. Najbolju ponudu na natječaju dala je tvrtka Deltron d.o.o. Split, koja će izvoditi spomenute radove, objasnio je gradonačelnik Goran Aladić.

S ovim projektom (fotonaponske elektrane snage 17 kW) , knjižnici bi se trebala omogućiti samoodrživost u energetskom pogledu, optimizacija lokalnih energetskih sustava i racionalizacija sredstava. Smanjit će se i računi za energiju, pa će samim time i više prihoda ostati za ulaganje u razvoj knjižnice. Osim spomenutog projekta, planira se uložiti sredstva u proširenje i unutrašnje uređenje knjižnice.

Izdvojeni članak

U Kaliforniji se uvodi obaveza postavljanja solarnih panela na nove zgrade?

Plan je izmijeniti podove, spustiti strop, urediti galeriju u stražnjem dijelu knjižnice te sagraditi novi sanitarni čvor i pristupnu rampu za invalide. Ti radovi su vrijedni 1.048.196 kuna, a izvest će ih tvrtka Iver d.o.o. iz Čepina. Dio unutrašnje obnove financira i Ministarstvo kulture i medija, s 440.000 kuna. Knjižnica je trenutno preseljena u prostor bivše igraonice “Kockica” u Kolodvorskoj ulici.

Radovi na Gradskoj knjižnici: Postavlja se fotonaponska elektrana na krov
Share via
Copy link
Powered by Social Snap