Pretraga

U Kaliforniji se uvodi obaveza postavljanja solarnih panela na nove zgrade?

A- A+

Posljednjih godina je obnovljiva energija u velikom fokusu. Postoji nekoliko različitih načina na koje se može doći do obnovljive energije, a solarni paneli su svakako među popularnijima. Uskoro bi se moglo naći i među obaveznima – do 2023. bi to mogla postati zakonska obaveza u Kaliforniji.

solarni paneli

Solarni paneli, ilustracija | foto: Unsplash

State energy commission approves proposal; Could become law in 2023.

The California Energy Commission (CEC) je odobrio nove standarde po kojima bi solarna energija i skladištenje iste mogli postati obavezni na novim komercijalnim zgradama i visokim stambenim zgradama, piše Building Design+Construction.

Novi standardi bi tako utjecali na hotele/motele, urede, ordinacije i klinike, dućane odjećom i hranom, restorane, škole i nove građanske objekte (kao što su kazališta, gledališta i kongresni centri). Ako California Building Standards Commission odobri standarde kada bude vrijeme glasovanja u prosincu, novi standardi bi se počeli primijenjivati počevši s 1. siječnjom 2023. godine.

Novi projekti bi također uključivali i ‘proračun energije’ s kojim bi se regulirala razina ugljikovodika s namjerom poticanja građevinara na korištenje pumpi na grijanje, umjesto HVAC na plin. Protivnici novih standarda tvrde da će tako doći do velikih poskupljenja u proizvodnji.

Izdvojeni članak

Velik korak naprijed: Poznati trgovački lanac počeo prodavati obnovljivu energiju

Oni predlažu dodatno umrežavanje na samom početku gradnje zgrade, koje bi bilo jeftinije negoli potpuna prenamjena zgrade. Dodatni troškovi se mogu smanjiti kroz razne porezne olakšice.

U Kaliforniji se uvodi obaveza postavljanja solarnih panela na nove zgrade?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap