Pretraga

Tuga i nevjerica među zagrebačkim trekijima nakon nestanka omiljenog grafita: ‘Uništiti nešto lijepo, to je nekima jedini smisao života’

A- A+

Mnogi zagrebački trekiji u nevjericu su svjedočili nestanku omiljenog grafita posvećenom jednom od najpopularnijih znanstveno-fantastičnih likova u povijesti televizije.

Kada je 2015. godine preminuo Leonard Nimoy, glumac koji je utjelovio Spocka – jednog od najpopularnijih likova iz pop-kulture, kreativci iz Pimp my Pump-a napravili su po mnogima najljepši grafit na Trešnjevci. No ono što je bila posveta prvom časniku originalnog svemirskog broda Enterprise, postalo je samo sjećanje nakon što je nepoznati “umjetnik” odlučio devastirati posvetu voljenom liku.

“Hvala ‘herzyju’ očigledno najvećem umjetniku još od da Vincija što je uništio jedan od najljepših grafita u Zagrebu”, poruka je bila uz fotografiju oskvrnutog Spockovog grafita koja se proširila društvenim mrežama.

Mnogi zagrebački trekiji u nevjericu su svjedočili nestanku omiljenog grafita.

Foto: O.T./Facebook

“Mislim da je ovo prvi put da sam stavio ‘angry’ reakciju na Facebooku”, “Svi znaju tko je Spock, nitko ne zna tko je Herzy”, “Uništiti nešto lijepo, to je nekima jedini smisao života”, samo su neki od brojnih komentara koje su na društvenim mrežama ostavili razočarani fanovi.

Neki su došli i na ideju da se Spocka vrati te da ponovno dobije svoje mjesto u Zagrebu. Sudeći po komentarima, takav razvoj situacije mogao bi biti i ostvariv.

Live long and prosper!

Copy link
Powered by Social Snap