Pretraga

U Bjelovaru otvorena brojna gradilišta: U tijeku je projekt rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže vrijedan više od 250 milijuna kuna

A- A+

U Bjelovaru je u tijeku projekt rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže na području Bjelovara i Općine Rovišće. Predviđena je izgradnja ukupno 15.326 metara novih kanala odvodnje otpadnih voda, a ukupna vrijednost projekta je 257.472.888 kuna.

Bjelovar | foto: screenshot Youtube

Radi se o projektu ‘Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar’, a predsjednik Uprave Vodnih usluga, koje su i investitor projekta, Ivan Ivančić istaknuo je kako je do sad fizički realizirano 95 posto linijskih objekata u dužini od 37 od predviđenih 39 kilometara.

Zasada je izgrađeno 15.8 kilometara odvodnih cjevovoda te 772 priključka čime će se 2450 stanovnika biti u mogućnosti priključiti na ovu mrežu. Također, rekonstruirana su 152 priključka. Što se tiče mreže vodoopskrbe, dograđeno je pak 14 km cjevovoda, a rekonstruirano je 4.8 km cjevovoda. Tako je izgrađen 251 priključak, a rekonstruirana su 122.

Izdvojeni članak

Bjelovar ima veliki geotermalni potencijal: Uz pomoć norveških milijuna će taj potencijal i iskoristiti

Ukupna vrijednost investicije je 257.472.888 kuna, od čega je 147.681.299 kuna sufinancirano bespovratnim sredstvima Europske unije, dok je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izdvojilo 5.829.701,15 kuna.

Otvorena su brojna gradilišta odjednom pa se građani bune na prašinu i blato. Ipak, gradonačelnik je istaknuo da su radovi na vodovodu i kanalizaciji neophodni, kako cijevi ne bi pucale kao u drugim gradovima, a novac iz fondova se pak mora potrošiti u točno određenom vremenu.

U Bjelovaru otvorena brojna gradilišta: U tijeku je projekt rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže vrijedan više od 250 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap