Pretraga

Urušila se građevinska skela, poginulo 5 građevinaca

A- A+

U potresnom incidentu u središnjem Meksiku, na gradilištu se iznenada urušio dio skele visok 15 metara. Pet radnika je na mjestu preminulo, a troje ih je ozlijeđeno. Tragedija se dogodila dok su radnici angažirani na izgradnji ceste ulijevali cement u oplate, segment potpornog zida konstrukcije.

gradilište

gradilište | foto: Freepik

Stravičan kolaps dogodio se u središnjoj meksičkoj državi Hidalgo kada se na gradilištu autoceste urušila skela što je života koštalo pet radnika, dok ih je troje ozlijeđeno. Neposredno nakon incidenta uslijedila je brza evakuacija cjelokupnog osoblja iz ruševina, izvijestio je lokalni Odjel za promet, piše bnn.network.

Gradilište je bilo u rukama privatne tvrtke. Nakon ove katastrofe, pokrenute su istrage kako bi se utvrdio uzrok urušavanja. Fokus istraga bez sumnje će biti na općim sigurnosnim standardima na gradilištu koji već duže vrijeme predmet brojnih sporova u Meksiku.

Izdvojeni članak

Ozljeda na radu: Što je i što napraviti kada do nje dođe

Naime, ovaj incident nije izoliran slučaj kada su u pitanju stradanja u ovoj državi. Aktivisti ističu kako na brojnim gradilištima u Meksiku manjka odgovarajućih sigurnosnih mjera, što često dovodi do katastrofalnih ishoda kao što je ovaj. To je sumoran podsjetnik na hitnu potrebu za strogim propisima i temeljitim sigurnosnim revizijama kako bi se spriječile nesreće u budućnosti.

Doznajte ovdje što može i treba napraviti radnik ako dobije otkaz dok je na bolovanju.

Copy link
Powered by Social Snap