Pretraga

[VIDEO] Od lokacije do načina gradnje i materijala: Zakoračite u svijet luksuznih vila

A- A+

Gradnja luksuznih građevina na jadranskoj obali iz dana u dan postaje sve popularnija pa luksuzne vile više nisu novost, već pravilo. Jedna od njih je i Villa Aura, smještena na opatijskoj rivijeri. Unatoč brojnim izazovima prilikom gradnje, poput strmog terena i otežanog pristupa za tešku mehanizaciju, projekt je uspješno izveden u samo 8 mjeseci.

villa aura

Villa Aura, emisija Koordinacija | Koordinacija

Treća epizoda emisije Koordinacija vodi vas u obilazak luksuznih građevina, specifičnih po načinu gradnje, lokaciji, pogledu te materijalima.

Villa Aura, smještena na opatijskoj rivijeri, pravi je primjer dobre suradnje investitora, projektanta, izvođača i nadzora. Impresivno zdanje izgrađeno je za samo osam mjeseci, a ukupna vrijednost investicije iznosila je 1.200.000 eura.

Osim priče o nastajanju luksuzne Ville Aura, nova epizoda emisija Koordinacija donosi i razgovor s Krunoslavom Pavlinićem, direktorom tvrtke MDK Građevinar, potom pregled najzanimljivijih hotelskih investicija koje mijenjaju vizure hrvatskih gradova te priču o jedinstvenoj Villi Elle u Motovunu.

villa elle

Villa Elle, emisija Koordinacija | foto: Koordinacija

Svijet luksuznih građevina

Villa Aura nastala je prema viziji kreiranja dobrog stambenog prostora koji će biti povezan s prirodom i na predivnoj lokaciji i pogledom na Kvarner lokaciji, objašnjava za Koordinaciju Leora Dražul, projektantica DG arhitekti.

– Mislim da je projektiranje luksuznih objekata specifično po tome što se nejednako tretira prostor u odnosu na, recimo, socijalnu gradnju, dodaje projektantica Leora Dražul.

koordinacija

Krunoslav Pavlinić | foto: Koordinacija

O svijetu luksuznih građevina, njihovoj gradnji, korištenim materijalima, ali i cijelom postupku koji prati nastajanje priče o gradnji luksuznih vila i hostela najbolje se doznaje iz prve ruke jednog od poznavatelja ovog tipa gradnje Krunoslava Pavlinića, direktora tvrtke MDK Građevinar.

– Po pitanju luksuznih vila najčešće se odabiru najbolje lokacije s najljepšim pogledima. Znači s velikim okućnicama, najboljim materijalima, s najboljim projektantima, najboljim arhitektima, tako i s najboljim izvođačima, pojašnjava Pavlinić, koji govori o iskustvu izgradnje luksuznih građevina, poput onih na otoku Susku, jednom od najudaljenijih stambenih otoka na Jadranu ili pak hotela u Ičićima, smještenom iznad obalne šetnice Lungomare u blizini Opatije.

Osim YouTube kanala, Koordinaciju možete pratiti i na drugim društvenim mrežama: FacebookuInstagramu i Linkedinu.

[VIDEO] Od lokacije do načina gradnje i materijala: Zakoračite u svijet luksuznih vila
Share via
Copy link
Powered by Social Snap