Pretraga

[VIDEO] Pogledajte kako se postavlja božićno drvce u centru Zagreba

A- A+

Jeste li se ikada zapitali kako oni ogromni borovi na zagrebačkom Adventu završe na Trgu ili u katedrali? Odakle su ih uopće uzeli, s Medvednice? Bauštela.hr donosi vam priču o jednoj smreci koji je nakon gotovo 50 godina života u kvartu na kraju postao Božićno drvce koje ćete ove godine gledati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Na zagrebačkim Ravnicama, točno iza Dinamovog stadiona, prije gotovo 50 godina obitelj Matijević je u svom dvorištu posadila smreku. Igrom slučaja, riječ je o dvorištu gdje se nalaze redakcije portala baustela.hr, mirovina.hr i srednja.hr. Danas je visoka oko 17,5 metara, a svake je godine za Božić bila atrakcija u ulici sa svojim božićnim lampicama. No, vrijeme je na njoj ipak ostavilo traga i bilo je pitanje hoće li opstati do iduće zime.

Ljudi iz Zrinjevca ponudili su vlasnicima da njihova stara smreka svoj posljednji Božić provede na posebnom mjestu – u srcu glavnog grada Hrvatske, točno na Trgu bana Josipa Jelačića za zagrebački advent. Vlasnici su, iako teškog srca, pristali i akcija je mogla krenuti.

Operacija uklanjanja bora iz dvorišta ispred kuće trajala je skoro četiri sata. Više desetaka radnika Zrinjevca dalo je sve od sebe kako bi uklanjanje prošlo uspješno, za što im je bio potreban kran, dizalica i kamionska ‘prikolica’, takozvana labudica. Kako je to sve izgledalo te kako je tako velika smreka uopće dospjela na Trg, najbolje da pogledate u našem videu.

Na samom Trgu dogodila se i rotacija drva u trenutku postavljanja, ali ipak je sve prošlo bez većih problema.

[VIDEO] Pogledajte kako se postavlja božićno drvce u centru Zagreba
Share via
Copy link
Powered by Social Snap