Pretraga

Video: U susjednoj zemlji srušio se most, doslovno ga je voda odnijela

A- A+

Zbog obilnih kiša srušio se most preko Zapadne Morave u selu Mrčajevci kod Čačka. Već otprije je bio zatvoren za promet jer su pukli nosivi stupovi, a Vlada Srbije je odobrila novac za njegovu sanaciju koja još nije počela. Srećom, nitko nije stradao.

Urušeni most u Mrčajevcima | Foto: Screenshot: Twiter/XeniaKsenija21

Obilne kiše koje padaju posljednjih dana uzrokovale su poplave diljem Srbije. Materijalna šteta je sve veća, a pojedini objekti su uništeni. Tako se u subotu ujutro pod naletom vodene bujice most u selu Mrčajevci kod Čačka, izvijestio je N1 Srbija.

Srećom, stradalih nije bilo, jer je most koji prelazi preko Zapadne Morave već ranije bio zatvoren za promet. Zbog pucanja nosivih stupova bio je nestabilan.

No, mještani Slatine i Mrčajevaca koristili su ga kako bi došli do svojih polja ili do grada. Urušavanjem mosta su praktički ostali odsječeni od ostatka zemlje.

– Sada ne znam ni kako ćemo ni što ćemo. Donedavno je bio zatvoren za promet, jer je bio nesiguran za prelazak, zbog dotrajalosti nosećih stupova, a sada je potpuno uništen, rekao je jedan od mještana Mrčajevaca.

Inače, srbijanska Vlada je u prosincu prošle godine odobrila sredstva za sanaciju mosta. No, radovi još uvijek nisu počeli. Netko je mobitelom snimio sami trenutak urušavanja mosta, a kako je to izgledalo možete pogledati u videu ispod teksta.

Copy link
Powered by Social Snap