Pretraga

Ministar Paladina na sastanku s povjerenicom Europske komisije predstavljao što radi s obnovom

A- A+

Početkom ovog tjedna, ministar Paladina je u Briselu održao sastanak s povjerenicom Europske komisije. Na sastanku su razgovarali o pitanjima obnove nakon potresa, posebno u dijelu kojim se obnova financira bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Ministra Paladina i povjerenica Europske komisije Elisa Ferreira | foto: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Tom prigodom,  ministar Paladina je povjerenici Europske komisije za koheziju i reforme Elisom Ferreirom, predstavio aktivnosti na kojima se u ministarstvu radi od njegovog stupanja na dužnost u ožujku ove godine.

Komentirao je i dosadašnju suradnju između predstavnika Europske komisije, Vlade Republike Hrvatske i resornog ministarstva, koja je rezultirala donošenjem odluke o produženju roka za korištenje bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti EU za potrebe obnove javnih zgrada, primjenom principa ‘build-back-better’.

Izdvojeni članak

Ministar Paladina na sastanku s mađarskim Veleposlanikom: Zahvalio se na ulozi Mađarske nakon potresa

– Republika Hrvatska izuzetno cijeni visoku razinu razumijevanja Europske komisije za našu vrlo specifičnu situaciju, jer podsjetit ću vas kako je gotovo nezabilježen slučaj da jedna zemlja unutar Europske unije u novijoj povijesti zabilježi dva razorna potresa u tako kratkom roku i to na različitom području, kazao je tom prilikom Paladina.

Povjerenica Ferreira izrazila je zadovoljstvo predstavljenim pregledom aktivnosti i ocjenom trenutnog stanja koje je iznio ministar Paladina te još jednom naglasila spremnost Europske komisije za bilo kakvom vrstom pomoći koja bi Hrvatskoj bila potrebna u procesu obnove. Podsjetimo, u veljači ove godine je Plenković ishodio produženje roka za povlačenje sredstava iz EU fondova za obnovu o čemu više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap