Pretraga

Ministarstvo objavilo poziv za dodjelu sredstava iz Fonda solidarnosti EU za privremeni smještaj

A- A+

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Pružanje privremenog smještaja radi pokrivanja potreba stanovništva pogođenog potresom 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije” iz sredstava Fonda solidarnosti Europske unije.

centar_potres18

Sunce leži u pozadini brda šute nastale nakon potresa; David Mandić | baustela.hr

U okviru ovog Poziva definiraju se ciljevi, uvjeti i postupci za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava namijenjenih provedbi operacija koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU).
Svrha poziva je nadoknada javnih rashoda za osiguranje privremenog smještaja stanovništva čije su nekretnine stradale u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Osigurano 53.300.000,00 kuna

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga iznosi 53.300.000,00 kuna. Poziv se provodi kao otvoreni postupak, a krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je do isteka osiguranih sredstava, odnosno do 31.12.2021. godine do 10:00 sati, ovisno o tome što prije nastupi.

Prihvatljivi prijavitelji su tijela državne uprave i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Poziv se obustavlja najkasnije u trenutku kada iznos traženih bespovratnih sredstava zaprimljenih projektnih prijedloga dosegne najviše 200% raspoložive alokacije bespovratnih sredstava Poziva. Prihvatljiva aktivnost koja se može financirati u okviru ovog Poziva je pružanje privremenog smještaja radi pokrivanja potreba stanovništva pogođenog potresom od 22. ožujka 2020. godine.

Dokumentacija

Projektni prijedlog podnosi se Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, kao tijelu odgovornom za provedbu financijskog doprinosa, putem pošte ili osobno predajom u pisarnicu tijela na adresu:

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine
Republike Austrije 20
10000 Zagreb

Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećim poveznicama: https://mgipu.gov.hr/vijesti/11699 i www.strukturnifondovi.hr.

Copy link
Powered by Social Snap