Pretraga

Mobilni timovi Ministarstva počeli zaprimati zahtjeve za obnovu na Banovini

A- A+

Mobilni timovi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine krenuli su po Banovini kako bi ruralnom stanovništvu olakšali prijavu zahtjeva za obnovu. Prekjučer je prikupljeno 48 zahtjeva u selima Pecki i Strašnik.

Foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Ministar Darko Horvat jutros je izvijestio kako su od ovog vikenda mobilni timovi na području Banovine koje je najpogođenije razornim potresom od 28. i 29. prosinca 2020. godine.

Također, aktivan je i izmješteni ured Ministarstva u Petrinji, na adresi Trg Matice Hrvatske 18, a ministar Horvat je najavio kako će iste uskoro otvoriti i na području Siska i Gline.

Izdvojeni članak

Zaboravite na prikupljanje dokumentacije: Uvodi se digitalna prijava e-Obnova

Digitalna platforma e-obnova

– Aktiviranjem mobilnih timova i otvaranjem izmještenog ureda u Petrinji, na području Banovine želimo stanovnicima maksimalno olakšati cijeli proces predaje zahtjeva za obnovu koji su nam preduvjet za pokretanje organizirane obnove. Nju će na terenu provoditi Fond za obnovu i Središnji državni ured za obnovu.

Također podsjećam kako je zahtjeve jednako tako moguće predati i osobno ili putem pošte na adresu Ministarstva u Zagrebu a vrlo skoro predstavit ćemo i digitalnu platformu eObnova uz pomoć koje će se moći predavati predmetni obrasci zahtjeva, rekao je ministar Horvat.

– Ujedno, u narednim danima otvorit ćemo i izmještene urede na području Siska i Gline tako da će građani imati puno više mogućnosti a i smjernica oko predaje samih zahtjeva, dodao je ministar Horvat.

Mobilni uredi Ministarstva u naseljima Gora, Prekopa i Kihalac

Isto tako od ponedjeljka, 22. veljače 2021. godine mobilni uredi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine bit će prisutni u naseljima Gora, Kihalac i Prekopa.

Službenici će na terenu od 10 sati pomagati građanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga pitanja administrativne naravi.

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja.

Copy link
Powered by Social Snap