Pretraga

Mobilni timovi Ministarstva počeli zaprimati zahtjeve za obnovu na Banovini

A- A+

Mobilni timovi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine krenuli su po Banovini kako bi ruralnom stanovništvu olakšali prijavu zahtjeva za obnovu. Prekjučer je prikupljeno 48 zahtjeva u selima Pecki i Strašnik.

Foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Ministar Darko Horvat jutros je izvijestio kako su od ovog vikenda mobilni timovi na području Banovine koje je najpogođenije razornim potresom od 28. i 29. prosinca 2020. godine.

Također, aktivan je i izmješteni ured Ministarstva u Petrinji, na adresi Trg Matice Hrvatske 18, a ministar Horvat je najavio kako će iste uskoro otvoriti i na području Siska i Gline.

Izdvojeni članak

Zaboravite na prikupljanje dokumentacije: Uvodi se digitalna prijava e-Obnova

Digitalna platforma e-obnova

– Aktiviranjem mobilnih timova i otvaranjem izmještenog ureda u Petrinji, na području Banovine želimo stanovnicima maksimalno olakšati cijeli proces predaje zahtjeva za obnovu koji su nam preduvjet za pokretanje organizirane obnove. Nju će na terenu provoditi Fond za obnovu i Središnji državni ured za obnovu.

Također podsjećam kako je zahtjeve jednako tako moguće predati i osobno ili putem pošte na adresu Ministarstva u Zagrebu a vrlo skoro predstavit ćemo i digitalnu platformu eObnova uz pomoć koje će se moći predavati predmetni obrasci zahtjeva, rekao je ministar Horvat.

– Ujedno, u narednim danima otvorit ćemo i izmještene urede na području Siska i Gline tako da će građani imati puno više mogućnosti a i smjernica oko predaje samih zahtjeva, dodao je ministar Horvat.

Mobilni uredi Ministarstva u naseljima Gora, Prekopa i Kihalac

Isto tako od ponedjeljka, 22. veljače 2021. godine mobilni uredi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine bit će prisutni u naseljima Gora, Kihalac i Prekopa.

Službenici će na terenu od 10 sati pomagati građanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga pitanja administrativne naravi.

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja.

Mobilni timovi Ministarstva počeli zaprimati zahtjeve za obnovu na Banovini
Share via
Copy link
Powered by Social Snap