Pretraga

USKOK upao u stan Darka Horvata zbog sumnje na zloupotrebu vlasti: Uz njega sumnjiče još trojicu dužnosnika

A- A+

Policija je u subotu ujutro započela pretragu stana ministra prostornog uređenja i graditeljstva Darka Horvata u Međimurju. Prema za sada dostupnim, nepotvrđenim, informacijama, ministra graditeljstva povezuje se sa zlouporabom položaja i ovlasti.

Aladrović, Horvat, Miloševići, Tolušić | Foto: gov.hr, sabor.hr, N1/screenshot

Kako navodi Telegram, istražitelji USKOK-a i policije provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama s kojima je već povezana njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Horvatovu pomoćnicu USKOK sumnjiči da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala potpore od resornog Ministarstva za vrijeme tadašnjeg mandata ministra Horvata u ministarstvu poduzetništva i obrta.

Prema pisanjima portala 24sata, radi se o istraživanju zbog 3 milijuna kuna nezakonitih poticaja. Tijekom dana ispitat će se još ljudi, a spominje se i ispitivanje jednog od potpredsjednika Vlade.

Tolušića i Aladrovića još uvijek nisu kontaktirali?

Osim Horvata, policija i USKOK sumnjiče i aktualnog ministra mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, potpredsjednika vlade Borisa Miloševića te nekadašnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

Od osoba iz kruga ministra rada i socijalnog sustava Josipa Aladrovića, 24sata saznaje da ga zasad nitko nije kontaktirao od istražitelja, niti su njemu došli u stan. Navodno je u Vladi gdje je sazvan hitan sastanak. Navodno istražitelji još uvijek nisu pokucali ni na vrata bivšeg ministra Tomislava Tolušića.

Aladrovića se sumnjiči za sumnjivo zapošljavanje u razdoblju od 2017. do 2019. kada je obnašao dužnost ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Miloševića i Tolušića sumnjiče u vezi s dodjelom bespovratnih sredstava za male i srednje poduzetnike u 2017. i 2018. godini, za vrijeme dok je Ana Mandac bila pomoćnica Horvata, a navodno su oboje lobirali za jednog srpskog poduzetnika, piše Večernji list.

Izdvojeni članak

Plenković uspio od šefice EK dobiti produljenje roka za korištenje 6 milijardi za obnovu od potresa

Nadopuna: Premijer Plenković je održao izvanrednu pressicu na kojoj je rekao kako ministra Aladrovića, kao ni potpredsjednika Vlade Miloševića nije nitko kontaktirao. Detalje možete saznati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap