Pretraga

Ništa od ubrzanja procesa obnove: Ministarstvo odbilo zahtjev udruge građana SOS Zagreb

A- A+

Udruga građana SOS Zagreb objavila je na svojim društvenim mrežama vijest da je Ministarstvo kulture odbilo njihov zahtjev za ubrzanje procesa obnove, ali i sastanak s predstavnicima Ministarstva kao važnim akterima obnove. Evo što sve navode iz Ministarstva.

centar_potres7

Hotel Palace – “gurtne” pridržavaju dio pročelja od pada; David Mandić | baustela.hr

Udruga građana SOS Zagreb do sada je ostvarila suradnju s predstavnicima Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Fonda za obnovu, Gradskim uredom za obrazovanje te Gradskim uredom za programe i projekte Europske unije.

U SOS Zagreb stigla je prva odbijenica. Kako navode iz Udruge Ministarstvo kulture odbilo je njihov zahtjev za ubrzanje procesa obnove kao i onaj za održavanje sastanka s predstavnicima Ministarstva koji su jedni od važnih aktera obnove.

Iz Udruge dodaju kako u Ministarstvu očito smatraju da su svoj dio posla obavili te odgovornost prebacuju na Grad Zagreb.

400 dana od zagrebačkog potresa

U svojoj objavi na društvenim mrežama iz udruge SOS Zagreb navode sljedeće:

– Ministarstvo kulture misli očito da je svoj dio obavio te odgovornost prebacuje na Grad te su nas uputili na svoje web stranice. Pogledali smo njihove stranice. Čestitamo na postavljanju najlona na krovove nekoliko muzeja.

Odgovor Ministarstva kulture udruzi SOS Zagreb | foto: Facebook SOS Zagreb

Podsjetimo, članovi udruge SOS Zagreb na godišnjicu zagrebačkog potresa, 22.ožujka, okupili su se na uglu Đorđićeve i Petrinjske ulice, kraj ruševine koja je postala simbolom zagrebačkog potresa kako bi zapalili svijeće i tako još jednom naglasili važnost obnove centra grada iz kojeg je nakon potresa iselilo više tisuća ljudi.

🆘 Ministarstvo kulture odbilo je zahtjev udruge gradjana SOS Zagreb za ubrzanje procesa obnove, kao i sastanak s…

Objavljuje SOS ZagrebPonedjeljak, 26. travnja 2021.

Copy link
Powered by Social Snap