Pretraga

Raspisan Natječaj za obnovu zgrada u dobro poznatoj povijesnoj starogradskoj jezgri

A- A+

Kreće se s revitalizacijom starog dijela grada. U sklopu Programa zaštite i obnove kulturnih dobara Grada Poreča – Parenzo koji se provodi od 2016. godine, raspisan je Javni natječaj za obnovu objekata u staroj jezgri grada. Zaštita i obnova kulturne baštine subvencionira se nepovratnim sredstvima Grada u iznosu od 75 tisuća eura. Najveća pojedinačna subvencija ne smije prelaziti 11.945 eura. Na Natječaj se moguće prijaviti do 29. ožujka.

Obnova starogradske jezgre u Poreču

Obnova starogradske jezgre u Poreču | Foto: Grad Poreč

U obnovu idu zgrade u porečkoj starogradskoj jezgri i to u okviru Javnog natječaja kojeg je raspisao Grad. Sanirat će se i uređivati konstrukcijski dijelovi zgrada, krovišta, pročelja i obnavljat će se vanjska stolarija na području kulturno – povijesne urbanističke cjeline grada i užem centru.

Za zaštitu i obnovu objekata u sklopu Programa zaštite i obnove kulturnih dobara Grada Poreča – Parenzo, u gradskom Proračunu za tekuću godinu predviđeno je 75 tisuća eura nepovratnih sredstava. Subvencija po građevini limitirana je na iznos od 11.945 eura. Iznos subvencije nije fiksan, već ovisi o površini građevine.

Izdvojeni članak

Nevrijeme u Poreču otkrilo arheološko nalazište iz 1. stoljeća

Iz Grada Poreča porućili su da se ovaj Javni natječaj provodi od 2016. godine, a do danas je iznos subvencija gotovo udvostručen. Želja je potaknuti vlasnike nekretnina na području kulturno – povijesnog i urbanističkog dijela grada da pokrenu obnovu svojih objekata uz pomoć subvencija iz tzv. spomeničke rente. Natječaj je otvoren do 29. ožujka 2024. godine.

Cijeli tekst Javnog natječaja za subvencioniranje provedbe Programa zaštite i obnove kulturnih dobara Grada Poreča – Parenzo za 2024. godinu pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap