Pretraga

Uskoro kreće obnova Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću: Projekt vrijedan 23.8 milijuna kuna

A- A+

Uskoro kreće obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću koja je teško stradala u potresu nakon kojeg je Učilište u potpunosti iseljeno iz zgrade. Međutim, početkom prošlog tjedna je potpisan ugovor o obnovi, a cijeli  projekt je vrijedan 23.8 milijuna kuna.

Pučko otvoreno učilište u Zaprešiću | foto: Pučko otvoreno učilište Zaprešić

Zgrada Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću teško je stradala u potresu, no uskoro kreće kompletna obnova zgrade vrijedna 23.8 milijuna kuna. Projekt će u cijelosti financirati Zagrebačka županija, a ugovore za tu namjenu su početkom prošlog tjedna potpisali župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk.

Sredstva su dodijeljena u sklopu javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije koji je raspisan u travnju ove godine, a na koji su do sada zaprimljene 62 prijave, a odobreno sredstava u vrijednosti nešto više od 50.5 milijuna kuna.

Izdvojeni članak

U tijeku je izgradnja nove crkve u Kravarskom koja je stradala u potresu: Projekt težak 10.7 milijuna kuna

– Uz stambene objekte, stradalo je niz javnih zgrada, poput suda i Pučkog otvorenog učilišta koje smo u potpunosti iselili. Današnjim potpisom ugovora stvaramo preduvjete da krenemo u javni natječaj, a u trećem kvartalu ove godine, nadamo se i s konkretnim radovima, rekao je gradonačelnik Željko Turk, koji se tom prigodom zahvalio Zagrebačkoj županiji na dodijeljenim sredstvima.

Inače, prve procjene štete od potresa za Zagrebačku županiju iznosile su 1.2 milijarde kuna, a čak polovica tog iznosa odnosila se upravo na Zaprešić.

Copy link
Powered by Social Snap