Pretraga

Objavljen akcijski plan za zeleni grad: Cilj je poboljšati kvalitetu okoliša

A- A+

Nakon što je provedena i anonimna anketa u kojoj su mogli sudjelovati građani, objavljen je Plan uključivanja dionika za GCAP Split, odnosno akcijski plan za zeleni grad. Plan se bavi okolišnim izazovima, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete okoliša. 

EBRD Green cities Grad Split

EBRD Green cities, foto: Grad Split

Akcijski plan za zeleni grad (Engl. Green Action Plan – GCAP) je plan koji se bavi okolišnim izazovima koji obuhvaćaju zrak, tlo, vodu i klimatske promjene. GCAP Split tako uključuje projekte, politike i aktivnosti s ciljem ostvarivanja promjena u području gospodarenja vodama, energijom i otpadom, prometnim sustavima, zgradama i zelenim površinama s ciljem poboljšanja kvalitete okoliša i otpornosti grada Splita na klimatske promjene.

GCAP Split trenutno se nalazi u završnoj fazi oblikovanja konačnog nacrta dokumenta. U procesu izrade GCAP-a slijedio se Plan uključivanja dionika (Engl. Stakeholder Engagement Plan – SEP) koji predstavlja dokument kojim se utvrđuju načela i alati uključivanja dionika, a koji će se nastaviti primjenjivati tijekom cijelog projekta.

Izdvojeni članak

Traži se mišljenje građana, sudjelujte u anketi: Kreira se vizija Akcijskog plana za zeleni Split

‘Živi’ dokument

SEP pruža uvid u uključene dionike u proces izrade GCAP-a, kao i vremenski okvir i format sudjelovanja te predstavlja sažeti prikaz uključivanja različitih dionika na projektu i njegove rezultate. SEP je ujedno i ‘živi’ dokument kojeg će izrađivači GCAP-a ažurirati prema potrebi tijekom projekta, u dogovoru s imenovanim predstavnicima Grada Splita.

Podsjećamo, u rujnu prošle godine, provodila se anketa kojom se kreirala vizija Akcijskog plana za zeleni Split, i definirala važnost različitih strateških ciljeva. U anonimnoj anketi su mogli sudjelovati i građani, a više o tome možete pročitati ovdje. Donosimo i tekst čitavog Plana.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap