Pretraga

DIY božićno drvce: Otkrivamo kako napraviti drvce od podnica kreveta za samo 30 kuna

A- A+

Sve su popularniji ‘Uradi sam projekti’, a ljudi su posebno kreativni prije određenih blagdana, kada žele sami napraviti svoje ukrase, ili kao u ovom slučaju, božićno drvce. Željka (33) nam je ispričala kako su njezin dečko i njezin tata Miroslav koji je u mirovini od starog materijala napravili nešto novo – božićno drvce, a pri tome su potrošili samo 30 kuna.

Željka i njezin dečko i inače pokušavaju što više prakticirati zero waste način života, pa su na internetu gledali što bi mogli napraviti sa starim podnicama, a nije im dugo trebalo da pronađu savršenu ideju i naprave božićno drvce. Prije svega su krenuli u nabavku materijala.

Imali su podnice, kao i šarafe, ali su dodatno kupili navojnu cijev za koju su izdvojili samo 30 kuna. Iako su potrošili neko vrijeme za kupovinu materijala, sama izrada je trajala oko tri sata. Željka nam je detaljno opisala kako je cijeli postupak izgledao, a priznala je kako im je puno olakšala dobra priprema i označavanje letvica prije ikakvih radova.

Izdvojeni članak

Ako se bavite DIY popravcima, ovo će vam zatrebati: Kako napraviti rez na iverici, bez krhotina?

Proces

– Za bor veličine 170 centimetara je bilo potrebno 48 letvica od podnica kreveta. Po dvije smo pilili kombiniranjem ručne i ubodne pile na istu dužinu s razlikom od tri centimetra. Kada smo ih izrezali, na sredini smo bušilicom izbušili rupe koje smo odmjerili metrom da svugdje budu jednake. Stavljali smo letvicu pa komad za distancu pa ponovno letvicu na navojnu cijev, a na kraju smo stavili maticu, otkrila nam je Željka i dodala da su postolje napravili od debelog drva.

Drvce nisu farbali jer su letvice već bile pofarbane, ali su na njega stavili lampice i ukrase koje su rasporedili i zalijepili kako bi bio što više nalik pravom drvcu. Osim što su značajno uštedjeli, ovaj bor će moći koristiti još dugi niz godina, samo će ga dobro spremiti. Ostalo im je materijala za još jednu malu verziju božićnog drvca, što će sigurno napraviti uskoro.

Copy link
Powered by Social Snap