Pretraga

Dosadno predsoblje pretvoreno u mističnu priču: Rabljeni predmeti i akrilna boja glavni su alat ovog osebujnog para

A- A+

Neobično predsoblje, koje bi zasigurno privuklo svakog ljubitelja Sweeney Todda i drugih mističnih filmskih likova, pravo je osvježenje kada je u pitanje uređenje doma.

Sladjanu i Aleksandra Vukelica, par koji stoji iza Stick ‘n’ rope-a, eksperimentiranje s različitima materijalima i prenamjena zaboravljenih predmeta na ekološki prihvatljiv način, odvela je na uzbudljivu i pomalo mističnu stranu interijera.

Jedan takav projekt bio je i uređenje njihovog vlastitog predsoblja koje je od bezličnog žutog prostora poslalo mračno, ali istovremeno bajkovito mjesto inspirirano nekim drugim vremenima.

– Prije par mjeseci uselili smo u naš novi stan i jedva smo čekali da zafrknemo rukave i bacimo se na posao. Imali smo ideju kako će sve izgledati ali improvizacija je bila često prisutna, otkrila nam je Sladjana.

Monotono predsoblje nije bilo ono što su Vukelici željeli u svom stanu I Sladjana Vukelic

Iako im je u planu zamijeniti i podove, za sada su se priklonili brzom rješenju te su pločice prefarbali bojom za keramiku uz pomoć šablonske folije. Prije korištenja boje za keramiku pločice su, govori nam, premazane primerom.

Blago skriveno u second-hand dućanima

Drvena komoda isto je tako tretirana primerom prije farbanja akrilnim bojama u koje su dodani pigmenti u prahu dok su police napravili sami koristeći repro materijal. Polica za knjige napravljena je od dasaka starog okvira za slike koji je prefarban akrilnim bojama.

Tamne boje odigrale su ključnu ulogu u uređenju ovog predsoblja I Sladjana Vukelic

Sve ostale detalje nabavili su u trgovinama s rabljenom robom te na sajmovima.Vukelici kažu kako nije potrebno potezati za brendiranim stvarima kako bi se postigao željeni efekt.

Kombinacije neodoljivo podsjećaju na filmske hitove redatelja Tima Burtona I Sladjana Vukelic

– Mašta je besplatna te na to često ukazujemo ljudima na našim radionicama, govori ovaj par koji uči ljude da iskoriste namještaj koji imaju bez da se izlažu velikim troškovima.

Stari okvir za slike dobio je novi život i postao polica za knjige I Sladjana Vukelic

– Uređenje ne treba biti bauk nego zabava. Na kraju krajeva na taj način doprinosimo svi zajedno očuvanju prirode što je, složit će se mnogi, vrlo bitan detalj u današnje vrijeme, zaključili su iz Vukelici.

Troškovnik:

Materijal, boje, dodatci +/- 300 eura

Vremenik:

Farbanje poda,zidova te komode 2 dana

*Napomena: Sav materijal kupljen je u Švedskoj, stoga je važno napomenuti kako bi u Hrvatskoj cijena bila znatno manja.

Copy link
Powered by Social Snap