Pretraga

Preobrazba za manje od 100 kuna: U nekoliko koraka od starog do dizajnerskog hladnjaka

A- A+

Donijeli ste odluku, sami ćete obnoviti staru kuhinju. Sve ste isplanirali, od primera, nijanse boje, možda i nekih novih elemenata. Ali, onda ste se sjetili – hladnjak! Zamjena funkcionalnog hladnjaka isključivo zbog estetskih razloga nije opcija. Pitate se što napraviti, kako će nova kuhinja izgledati sa starim hladnjakom. Ne brinite, u samo nekoliko koraka i za manje od sto kuna vaš hladnjak izgledat će kao skupi dizajnerski primjerci iz izloga trgovina.

Hladnjak, ilustracija | foto: Unsplash

Za manje od sto kuna starom hladnjaku, ali i novom ako se na to odlučite, možete dati potpuno novi izgled.

Male promjene u prostoru skoro uvijek imaju veliki učinak na cijeli dojam i atmosferu. Jedan od najčešćih projekata u koji se upuštaju zaljubljenici u pokret ‘sam svoj majstor’ je obnova starih kuhinja. Ponekad u tom procesu kuhinjski uređaji mogu pasti u drugi plan.

No, kako vaša nova kuhinja ne bi izgledala polovično obnovljena ponovno uzmite kist u ruke, ali ovog puta ne za fronte već za bojenje hladnjaka. U samo nekoliko koraka hladnjak će postati glavna priča renovacije.

Makeover za manje od 100 kuna

Za promjenu vašeg starog hladnjaka potrebni su idući materijali i alati:

  • kantica bijelog emajl laka (0,75 litara prosječne je cijene 40 kuna)
  • sredstvo za nijansiranje (100 mililitara prosječne je cijene 14 kuna)
  • valjak (prosječne cijene 30 kuna)
  • soboslikarska traka (prosječna cijena 30 kuna)

Prije nanošenja nove boje s hladnjaka uklonite sve ukrasne detalje, poput magneta, kao i ručkice za otvaranje. Potom hladnjak jako dobro očistite od prašine i nakupljene masnoće korištenjem tople vode i običnog deterdženta za pranje posuđa. Potom pustite hladnjak da se dobro posuši.

Dok se hladnjak suši pomiješajte bijeli emajl lak sa sredstvom za nijansiranje, a boju odaberite prema vlastitim preferencijama. Sredstvo u emajl lak dodajite polako kako bi dobili željenu nijansu. Za miješanje laka i boje koristite običan štapić ili nešto drugo što imate pri ruci.

Izdvojeni članak

Obnovljena starica: Renovacija kuhinje stare preko trideset godina

Kada ste dobili željenu nijansu vrijeme je za bojenje. U slučaju da ne želite neke dijelove hladnjaka obojiti obložite ih soboslikarskom trakom. Nijansirani lak nanosite u jednakom sloju i laganim pokretima. Nakon nanošenja prvog sloja pustite da se lak dobro posuši, ako je moguće preko noći. Nakon sušenja prvog sloja nanesite drugi premaz i ponovno ostavite da se posuši.

Nakon sušenja na hladnjak vratite ručkice i to je to.

Copy link
Powered by Social Snap