Pretraga

Plenković se u predizbornoj EU kampanji popeo i na vrh Katedrale 

A- A+

Andrej Plenković obišao je gradilište Zagrebačke katedrale. I to ne samo radove uz tlo, već i one koji se odnose na sam vrh ove sakralne građevine. Razgovarao je sa stručnjacima o napretku radova, a prilika koja se ne propušta iskorištena je i za fotografiranje na samom vrhu s kojega se pruža nesvakidašnji pogled na Zagreb.

Andrej Plenković na vrhu katedrale

Andrej Plenković na vrhu katedrale | foto: Twitter Andrej Plenković

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, obišao je unutarnji dio Zagrebačke katedrale i vrh zvonika na 96 metara visine. Straha od visine nije bilo pa su ‘pale’ i fotografije s građevinske skele koje su potom objavljene i na njegovom Twitter profilu. Sve uz komentar kako je ‘Zagreb još ljepši kada se gleda s visine’.

Jasno, Plenković je komentirao i napredovanje radova na obnovi katedrale, te zaključio da je dinamika zadovoljavajuća.

Izdvojeni članak

Nova vizura Gornjeg grada: Zagrebačka katedrala ostala bez poznatih tornjeva!

– Može se zaključiti da će donji dio Zagrebačke katedrale biti završen prije, da će se bogoslužja i posjeti turista moći organizirati kad stručnjaci procijene da je zrelo, a da će ukupni projekt obnove trajati još nekoliko godina, kada će se tornjevi postupno vraćati na vrh, rekao je u izjavi za medije.

Plenković je dodao i kako je riječ o velikom projektu. ‘Siguran sam da ćemo ga odraditi do kraja onako kako treba i kako glavni grad zaslužuje’, poručio je te zahvalio svima koji rade na zahtjevnom projektu obnove simbola Zagreba.

Koliko će dugo na zagrebačkoj katedrali biti skele doznajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap