Pretraga

Zagrebački uredski neboder ponovno promijenio vlasnika, CPI Porperty Grupa izašla s uredskog tržišta

A- A+

CPI Porperty Grupa, rasprodala je svoju ‘uredsku’ imovinu u Hrvatskoj. Upravo je tvrtka S IMMO AG unutar kompanije prodala zagrebački Hoto Business Tower, dok je ovom potezu prethodila i prodaja još tri uredske zgrade u glavnom gradu. Povlačenje s hrvatskog tržišta ureda potvrdili su iz tvrtke koja je svoja ulaganja odlučila okrenuti u drugom smjeru.

uredski neboder

uredski neboder | foto: Freepik

Kultni Hoto Business Tower, prvi izgrađeni posljeratni neboder u Hrvatskoj koji je izgradio Tomislav Horvatinčić još jednom je promijenio vlasnika. S IMMO AG, tvrtka unutar CPI Porperty Grupe, prodala ga je slovenskom poduzetniku Mihi Ažmanu, piše lider.hr.

Izdvojeni članak

Video: Kontroverzna luksuzna vila dvokatnica na vrhu nebodera koja prkosi svima

Prodaja Hoto Business Tower označila povlačenje s tržišta ureda za S IMMO AG koji je u prethodnom razdoblju već rasprodao i druge nekretnine u Zagrebu – Eurocenter Atlantic Grupi, Grand Center Office i Zagrebtower.

Hoto tower

Hoto tower | foto: arhitektura-zagreba.com

‘S IMMO je uspješno završio prodaju poslovnog tornja HOTO u Zagrebu. Poslovna zgrada nalazi se na jugozapadnom rubu središnje poslovne četvrti glavnog grada Hrvatske i ima ukupnu površinu za iznajmljivanje od oko 15.500 kvadrata’, poručili su iz tvrtke.

Novi vlasnik Hoto nebodera, Miha Ažman, slbo je poznat hrvatskoj javnosti. No zna se da potječe iz poznate slovenske obitelji koja u svome vlasništvu ima hotel u Piranu i poslovnu zgradu u Ljubljani, te da je nekada glavni direktor BMW Group Slovenije.

Pogledajte ovdje kako izgleda ludi neboder u Malmu čiji se stanari griju na otpad.

Copy link
Powered by Social Snap