Pretraga

Foto: Kako izgleda škola u potpunosti prilagođena djeci s teškoćama od 7,8 milijuna eura

A- A+

Vlade Republike Hrvatske preuzela je obvezu financiranja gradnje i stručnog nadzora zgrade OŠ Milan Amruš iz sredstava državnog proračuna kroz naredne dvije godine. Školu će graditi varaždinska tvrtka Hidroing, a trebala bi biti završena krajem 2025. godine. Novi moderni objekt od 7,8 milijuna eura predstavlja rješenje koje na funkcionalan način spaja obrazovne i razvojne potrebe djece s poteškoćama.

OŠ Milan Amruš | foto: Grad Slavonski Brod

OŠ Milan Amruš | foto: Grad Slavonski Brod

Prema osiguranim sredstvima iz državnog proračuna za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju prostora školskih ustanova za djecu s teškoćama, Ministarstvo znanosti i obrazovanja investitor je izgradnje osnovne škole Milan Amruš u Slavonskom Brodu, rekao je Ministar Radovan Fuchs na sjednici Vlade. Projekt je ukupne vrijednosti 7,8 milijuna eura.

Izdvojeni članak

Napokon obnovljena zadnja škola stradala u ratnim razaranjima: Na obnovu se čekalo 31 godinu

Izgradnju sufinanciraju: Ministarstvo znanosti i obrazovanja (85,70%), Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike (9,18%) i Brodsko-posavska županija (5,12%). Grad Slavonski Brod osigurao je zemljište za novu školu u Ulici Augustina Kažotića te je za projektnu dokumentaciju, idejno rješenje i vodni doprinos realizirao rashode u iznosu od 59.246,99 eura.

OŠ Milan Amruš

OŠ Milan Amruš | foto: Grad Slavonski Brod

Osnovna škola Milan Amruš jedina je škola u Brodsko-posavskoj županiji za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju koju pohađaju i učenici okolnih županija. Trenutačni prostor škole otežava radne, odgojne i obrazovne procese s korisnicima ustanove pa će tako nova zgrada s pratećim objektima, s površinom od 4.500 kvadrata za oko 250 učenika u jednoj smjeni, dati izniman doprinos u neometanom odvijanju odgojno-obrazovnog procesa i psihosocijalne rehabilitacije u primjerenim uvjetima.

U Čakovcu se gradi zgrada i sportska dvorane rehabilitacijskog centra vrijedna 16,5 milijuna eura, doznajte ovdje sve o projektu.

Copy link
Powered by Social Snap