Pretraga

Studenti financirali ‘morski’ park namijenjen svim stanovnicima Krešimirova grada

A- A+

Studenti šibenskog veleučilišta dobili su novo atraktivno mjesto za druženje. Novouređeni studentski park, kojeg krase morski motivi, nalazi se odmah uz zgradu Veleučilišta, a namijenjen je za sve stanovnike Krešimirova grada.

Studentski park Veleučilišta u Šibeniku | foto: Facebook VUŠ

Prva faza uređenja studentskog parka je dovršena, a druga slijedi krajem ove godine.

Otvorenjem novouređenog studentskog parka uz Veleučilište u Šibeniku studentima u Krešimirovu gradu dan je višenamjenski prostor na otvorenom namijenjen kako za njih, tako i za sve građane koji odluče uživati u morskim detaljima novoga parka.

– Očekujemo da će naši VUŠ-ovci rado provoditi vrijeme ovdje i da će studentski park postati mjesto druženja, kreative, izražavanja, stvaranja i brojnih studentskih događanja, navode s Veleučilišta u Šibeniku.

Izdvojeni članak

Revitalizacija i/ili problemi: Kako je europski novac promijenio vizuru Šibenika

Projekt financirali studenti iz vlastitog džepa

U prvoj fazi radova potrošeno je otprilike 60.000 kuna, naveo je dekan Veleučilišta Ljubo Runjić, a ona je obuhvaćala oslikavanje površina te sadnju stabala i mediteranskog bilja.

– Druga faza obuhvatila bi komunalno opremanje poput klupi za odmor, moguće i sprave za rekreaciju, dodaje Runjić za Šibenski portal.

Studentski park Veleučilišta u Šibeniku | foto: Facebook VUŠ

Uređenje studentskog parka zajednički je projekt Studentskog centra, Studentskog zbora i Veleučilišta u Šibeniku, a financirali su ga studenti vlastitim sredstvima. Dekan Veleučilišta izrazio je nadu da će u drugoj fazi radova sudjelovati i Grad Šibenik kojem je, dodaje, već poslali upit.

– Ovaj kvart zaslužio je dobiti jedan reprezentativni gradski park kojeg će osim studenata VUŠ-a i učenika Osnovne škole Tina Ujevića koristiti i građani. Reakcije su pozitivne i nadamo se da će taj prostor zaista oživjeti, navodi Runjić za Šibenski portal.

#StudentskiPark
Oduševljeni smo svi na Veleučilištu sa novim studentskim parkom, čija je prva faza uređenja upravo…

Objavljuje Veleučilište u ŠibenikuSrijeda, 12. svibnja 2021.

Copy link
Powered by Social Snap