Pretraga

Aglomeracija Dubrovnik: 4 naselja dobivaju 3,1 milijun eura vrijedan sustav odvodnje i vodovoda

A- A+

Započeli su radovi Vodovoda Dubrovnik projekta Aglomeracije Dubrovnik. Riječ je izgradnji sustava odvodnje i vodoopskrbe za naselja Nova Mokošica, Obuljeno, Prijevor i Rožat. Radovi će trajati nešto manje od dvije godine, a vrijednost investicije iznosi 3,1 milijuna eura.

aglomeracija dubrovnik

aglomeracija dubrovnik | foto: Grad Dubrovnik

Upravo su startali radovi dubrovačkog Vodovoda na dijelu Tendera 2, u sklopu europskog projekta Aglomeracije Dubrovnik. Riječ je o radovima koji se odnose na odvodnju i vodoopskrbu naselja Nova Mokošica, Obuljeno, Prijevor i Rožat, a koji bi trebali bitno poboljšati kvalitetu življenja lokalnog stanovništva.

Ukupno je planirano izgraditi i rekonstruirati preko 9 kilometara mreže vodoopskrbe i odvodnje, od čega je 5,1 kilometara izgradnje sekundarne mreže javne odvodnje te gotovo 3,9 kilometara dogradnje vodoopskrbne mreže. U ove će radove biti utrošeno 3,1 milijun eura.

Izdvojeni članak

Megaprojekt u Dubrovniku na javnom savjetovanju: Građani protiv, a u planu mostovi, tuneli i vijadukti

– Riječ je o velikom projektu koji obuhvaća izgradnju nedostajućih dijelova mreže, kao i rekonstrukciju dijelova za koje se pokazalo da su neadekvatni trenutnim, ali i budućim potrebama ovog područja. Kako bi se što manje ometalo život građana, radovi će se odvijati u fazama. Tako je prvo predviđeno raditi na području Rožata, a potom će se krenuti s radovima na području Prijevora pa onda dalje po redu, rekao u povodu početka radova, predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

Dubrovnik dobiva novi Dom za starije i nemoćne, pogledajte ovdje kako će izgledati.

Copy link
Powered by Social Snap