Pretraga

Čakovec dobiva novi rotor: Radovi vrijedni skoro milijun kuna započeli

A- A+

Na promet raskrižja Buzovečke, Preloške i Ulice Tomaša Goričanca u Čakovcu građani su upozoravali dugi niz godina, a u postupku je rješavanja od prošle godine kada je izrađena projektno – tehnička dokumentacija za montažno kružno raskrižje i ishođena građevinska dozvola.

Gradi se novi kružni tok, foto: Grad Čakovec

Ovog tjedna intenzivno se krenulo s radovima koji će se odvijati tijekom ljetnih mjeseci, s ciljem sigurnijeg prelaska prometnice. Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka je rekla kako je u drugom kvartalu ove godine pokrenuta javna nabava, no da su radovi pokrenuti tijekom ljetnih mjeseci kada su vremenski uvjeti stabilni, traju školski praznici, ali i zbog perioda godišnjih odmora u cilju smanjenja frekvencija vozila na dionici u tijeku izvođenja radova.

– Kada sam prvi puta obilazila teren i razgovarala s predstavnicima gradskih kotareva i mjesnih odbora, između ostalog sam upozorena na opasnost ove prometnice. Zajedno s gradskim službama izašli smo na teren i uz Gradski kotar – Jug krenuli u postupak rješavanja problema s kojim se građani bore godinama. U najvećoj mjeri ovdje se radi o nepoštivanju prometnih pravila, pa uz ovo rješenje u vidu montažnog rotora, ujedno upozoravam vozače na dodatni oprez i poštivanje prometnih pravila. Građani su tražili, drago mi je da smo našli zajedničko rješenje i sada je na nama da im omogućimo što sigurniji prelazak prometnice, objasnila je Cividini.

Izdvojeni članak

Otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec: Investicija financirana isključivo donacijama

Izvest će se ‘montažni rotor’ koji je specifičan po tome da će biti ‘prolazan’ (zbog prostornih ograničenja vezanih uz promet teretnih, motornih vozila i autobusa), a elementi – rubnici su od posebnih materijala i vizualno će biti istaknuti posebnim bojama koje ‘utječu’ na sudionike u prometu.

Vrijednost investicije je 993.965,66 kuna, a u planu su rekonstrukcija i izgradnja montažnog kružnog raskrižja, izgradnja pješačko biciklističke staze, izrada nasipa od šljunčanog materijala, rekonstrukcija vodovoda i oborinske odvodnje te izrada nosivog i habajućeg sloja asfalta.

U ovom trenutku izvode se radovi na rekonstrukciji vodovoda i oborinske odvodnje te zemljani i betonski radovi na izgradnji novog dijela pješačko biciklističke staze i prometnice. Promet se trenutno regulira semaforima sukladno elaboratu privremene regulacije prometa prve faze. Iz  Grada Čakovca do završetka radova pozivaju sve sudionike u prometu na dodatnu pozornost te vozače da se pridržavaju propisanih brzina.

Čakovec dobiva novi rotor: Radovi vrijedni skoro milijun kuna započeli
Share via
Copy link
Powered by Social Snap